La instal·lació d'un alberg juvenil de 440 places mobilitza la Vila Olímpica

Els veïns denuncien l'excés de places turístiques al barri i organitzen recollida de firmes i una concentració

jose35949130 pie de foto   edificio de avenida ic ria 145 147  donde cons161018134041

jose35949130 pie de foto edificio de avenida ic ria 145 147 donde cons161018134041

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

La instal·lació d'un alberg juvenil de 450 places al cor de la Vila Olímpica, un pla que s'ha portat una mica en secret, han mobilitzat tot el barri, que ja ha anunciat una concentració contra el projecte. La residència juvenil s'instal·larà a l'edifici en forma d'escala invertida que hi ha a la cruïlla de l'avinguda Icària amb el carrer de Rosa Sensat, curiosament el mateix immoble on ara hi ha les oficines de Mercats Municipals.

L'Associació de Veïns i Veïnes Vila Olímpica ha fet una crida als residents al barri a anar aquesta tarda al Consell de Barri que se celebrarà a les 18.30 al Casal de Barri del carrer de Taulat, 3, on a més s'estan recollint firmes contra la construcció de l'alberg. Els veïns també tenen previst concentrar-se davant l'edifici el dissabte 29 d'octubre.

LLITS O NÍNXOLS

"És un projecte impactant, per dir-ho d'una forma suau, tant per la magnitud com per l'impacte que tindrà al nostre barri”, denuncia l'associació veïnal. De fet, es preveu la instal·lació de 440 llits en 64 habitacions en una superfície de 2.300 metres quadrats. “És un exercici de tetris i potser haurien de canviar les paraules i parlar de nínxols en lloc de llits”, argumenta l'entitat en un comunicat.

El fet que surtin poc més de cinc metres quadrats per persona implicarà que els inquilins “faran vida al carrer, per tenir més espai, i això provocarà un conflicte permanent amb el veïnat”, afegeixen els afectats. De moment, tres pintades a les columnes de l'edifici amb la inscripció 'No a l'alberg' van ser esborrades en menys de 24 hores. Un altre detall: a la tanca d'obra que envolta l'immoble no hi ha cap cartell que indiqui el que s'hi vol fer.

TRASLLAT

Fonts municipals han indicat que les oficines dels mercats es traslladaran els pròxims mesos a Gran de Sant Andreu, 200, i que s'ha dissenyat un pla perquè les obres de l'alberg no afectin mentre durin els funcionaris.

Jordi Giró, president de l'Associació de Veïns i Veïnes Vila Olímpica, ha explicat que el barri ja pateix una excessiva presència turística “amb cinc hotels amb 2.564 places, dos edificis d'apartaments turístics amb 90 places, una futura residència d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra i apartaments flotants al Port Olímpic”.

POR DE L'ENRENOU

Notícies relacionades

Els veïns consultats que viuen al costat de l'edifici de Mercats de Barcelona temen les molèsties que poden generar els allotjats a l'alberg. "Seran 400 i joves en un barri amb jardins privats que estan oberts i això no ens fa gràcia. Ja se sap què fan els joves a la nit. A més, vindrà molta gent perquè l'alberg està al costat de la platja i a prop dels bars del Port Olímpic, i a dues parades en metro del centre", explica Antonio Cardiel, que viu a l'avinguda d'Icària.

Una altra veïna del mateix carrer, que prefereix no dir el seu nom, assegura que és un projecte "exagerat" que s'ha fet sigil·losament "sense avisar i sense cartells". "Jo ho vaig saber per les pintades contra l'alberg", assegura. "Els joves tenen dret a passar-s'ho bé, però causaran problemes al barri", afegeix la dona.

Temes:

Turisme