AL PLE MUNICIPAL

La CUP proposa retirar l'estàtua de Colom

La formació anticapitalista també demana treure les banderes espanyoles dels edificis municipals i el monument del marquès de Comillas

Una turista fotografia el monument de Colom.

Una turista fotografia el monument de Colom. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El grup CUP-Capgirem proposarà al ple de l'Ajuntament de Barcelona retirar l'estàtua de Cristòfor Colom i la del marquès de Comillas, d'Antonio López, i les banderes espanyoles dels edificis municipals, segons ha explicat la formació anticapitalista.

En concret, la formació anticapitalista proposarà que la famosa estàtua del descobridor d'Amèrica que hi ha a dalt del mirador de Colom, entre la Rambla i el port, sigui substituïda per una obra al·legòrica de la resistència dels pobles indígenes i dels esclaus.

També que l'estàtua d'Antonio López del marquès de Comillas, situada al principi de la Via Laietana, que es va dedicar al tràfic d'esclaus, sigui retirada i substituïda per un monument a les víctimes de l'esclavitud.

Notícies relacionades

A més, la CUP proposa que es retirin les banderes espanyoles i els símbols monàrquics dels edificis municipals barcelonins.

Aquesta iniciativa de la CUP s'emmarcarà en un ple carregat de simbolisme, ja que està previst que s'aprovi el canvi de denominació del saló de plens, que deixarà de dir-se de la Reina Regent per portar el nom de l'alcalde republicà Reina RegentCarles Pi Sunyer, tot això la vigília del Dotze d'Octubre, Dia de la Hispanitat.