L'Hospitalet estrena la seva pista de gel amb un gran suport comercial

La instal·lació va deixar Barcelona fa un any amb un rècord de 95.000 usuaris difícil de superar

2
Es llegeix en minuts
CARLES COLS / BARCELONA

Després del problema tècnic que divendres a la tarda va impedir celebrar la inauguració oficial, la pista de gel de La Farga de l’Hospitalet ha obert ja al públic. Ho farà cada dia fins al 10 de gener. Les primeres hores han sigut tranquil·les a les taquilles, però ideals per als que s'han calçat els patins i, més encara, per als que s'han assegut sobre una mena de dònut inflable i s'han llançat per un tobogan gelat. Pujar i baixar. Res de cues. “Anirà a més”, assegura Antonio Peral, director de la instal·lació. Ja es veurà si superen les xifres de públic que va aconseguir aquesta instal·lació quan era a Barcelona. Van ser 95.000 patinadors els que l'hivern passat van passar per la plaça de Catalunya. L'èxit, no obstant, no es mesurarà amb aquesta dada. L’Hospitalet confia que el comerç local noti un important increment en les vendes gràcies a la presència de la pista de gel.

Amb el trasllat a La Farga, el negoci de BarGelona (nom comercial de la instal·lació) ha guanyat en espai i comoditat. No té la centralitat de la plaça de Catalunya, però té una parada del suburbà (Rambla Justo Oliveras) a menys de 100 metres i, sobretot, el recinte és una caixa molt més sòlida. Allà on nens, adolescents i pares patinen s'han celebrat en el passat transcendentals congressos de partits polítics, concerts i fins a algunes edicions del festival del porno.

L'èxit no es mesurarà sols L'èxit no es mesurarà sols pel nombre de patinadors, sinó per l'impacte en les vendes també

Notícies relacionades

Al final de la temporada nadalenca (la pista obrirà, encara que amb horari més reduït, fins i tot el 25 de desembre) serà hora de fer balanç. Als comerciants del centre de Barcelona no els va agradar que el setembre passat, de forma sorprenent, l'alcaldessa Ada Colau anunciés que no cediria aquest any la plaça de Catalunya per a aquest equipament efímer, però difícilment les botigues del centre notaran una menor presència de clients per això. L’Hospitalet es va oferir immediatament com a alternativa. Si el resultat és el que espera l'alcaldessa Núria Marín, les vendes a La Farga i als voltants seran millors sens dubte.

A la seva manera i amb constància, l’Hospitalet ha posat fi aquests últims anys a aquesta espècie de relació entre rèmora i tauró que mantenia amb Barcelona. Primer va aconseguir que el centre de gravetat de la Fira es desplacés a la plaça d'Europa. Després va posar les bases d'un districte cultural perquè competeixi amb la desorientació que en aquesta matèria pateix la capital. La moratòria d'hotels ordenada per Colau va ser també aprofitada per Marín per oferir el seu terme municipal com a refugi d'inversions. La pista de gel és només una minúscula guinda de pastís, però una guinda molt simbòlica.

Temes:

Nadal Comerç