Activitats populars nadalenques als 10 districtes de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

CIUTAT VELLA 

Gràcies a la campanya solidària Ravalkm0 impulsada per la Fundació Tot Raval s’il·luminaran llocs emblemàtics i es repartiran bosses de roba fetes al barri per persones en risc d’exclusió social a 300 comerços. L’entorn de Santa Caterina tindrà llums per la col·laboració de 30 comerciants.

EIXAMPLE

Es realitzarà una gimcana vinculada al patrimoni de la Dreta de l’Eixample de la mà d’Amics del Passeig de Gràcia i Cor Eixample. També hi haurà una mostra de cultura popular orquestrada per l’associació de comerciants del Fort Pienc i una fira d’arts escèniques d’hivern a les Glòries, entre altres muntatges.

SANTS-MONTJUÏC

És un dels districtes amb menys activitats. S’han programat actuacions de gòspel i la retransmissió de l’encesa de llums al barri de la Marina. També està prevista la presència del patge reial al Poble-sec el 4 de gener, a més de les tradicionals cavalcades de barri, entre Sants i les Corts.

LES CORTS

Pla de dinamització i foment de l’associacionisme a Sant Ramon Nonat. Espectacle musical d’animació el dia 29 i un circuit de skatepark. El 22 hi haurà un espectacle amb instruments antics, i el 21, un concert pedagògic amb el Duet si fa sol. El districte també tindrà el seu Tió de Nadal el 18 de desembre.

SARRIÀ-SANT GERVASI

Els comerciants de Sant Gervasi i el Turó Park i l’Eix de Sarrià promouen amb el districte activitats familiars que aniran dels titelles als tallers pedagògics per als més petits. Hi haurà a més contacontes i espectacles de màgia. Faciliten així les compres compatibles amb l’entreteniment dels nens.

GRÀCIA

Les entitats tornen a treure el Caganer de Gràcia, nascut el 2013 i que simbolitza la unió dels botiguers i la seva creativitat. Hi haurà actes d’oci participatiu per a adolescents, sortides culturals i treball amb l’entorn de les festes nadalenques per al mateix col·lectiu, així com espectacles infantils.

HORTA-GUINARDÓ

La fira de Nadal es muntarà el 20 de desembre a la plaça d’Eivissa. La cavalcada del Pare Noel serà el 23 al Carmel. El Hop Casal anirà dirigit als adolescents i la cultura urbana. Hi haurà tardes de jocs en família, tallers i activitats a Montbau, intercanvi de joguines, teatre d’ombres i tallers de malabars.

NOU BARRIS

La fira de Reis i Nadal se celebrarà a la marquesina de la Via Júlia a partir del 4 de desembre a càrrec d’Eix   Nou Barris Centre Comerç. També hi haurà una recollida de joguines i aliments el dia 12 organitzada per l’Eix Maragall i amb activitats de dinamització que inclouen una caminada popular.

SANT ANDREU

Notícies relacionades

amb tallers sobre aperitius, regals nadalencs, arranjaments florals i altres a Trinitat Vella; concurs d’aparadors a Bon Pastor, Baró de Viver i Trinitat Vella; tallers de cuina a Bon Pastor, i un pessebre fotogràfic a Sant Andreu Nord. Sagrera Activa muntarà animació infantil.

SANT MARTÍ

Els dies 22 i 23 hi haurà cors de Nadal al barri del Clot-Camp de l’Arpa. La música serà el dia 19 protagonista al Besòs, a la cruïlla de la rambla de Prim amb Bernat Metge. Després de l’actuació de les corals dels col·legis hi haurà una xocolatada per a tots els veïns i es farà cagar regals al Tió.

Temes:

Nadal