La casa de fusta més alta de Barcelona s'erigeix al Coll
La vivenda familiar, de cinc plantes, manté una temperatura constant

Estructura de la nova casa de fusta del barri del Coll. /
Camions plens de fusta s'enfilen per les pujades del barri del Coll. En un dels seus carrers s'està construint una vivenda unifamiliar feta totalment de fusta. En un solar de 75 metres quadrats ja s'ha aixecat l'estructura de l'edifici, que constarà de 5 plantes amb 346 metres de superfície total, a més del soterrani. L'altura de 12 metres convertirà aquest edifici en la vivenda de fusta més alta de la ciutat. Els únics totxos presents a l'interior conformen la columna que acollirà l'ascensor.
NOMÉS 62 EUROS AL MES / «L'avantatge més important d'una casa com aquesta és la classificació energètica A, que suposa una despesa del voltant de 62 euros al mes per a calefacció i aigua calenta», explica Jaime Llamas, delegat de House Habitat, l'empresa constructora. «Això és possible gràcies a l'aïllament tèrmic amb panells de fusta, a més d'un sistema de recanvi d'aire», segueix Llamas.
Gràcies al bon aïllament no serà necessari obrir les finestres per ventilar la casa, que tindrà temperatures agradables constants durant tot l'any. De fet, a l'edifici, no s'hi instal·laran els sistemes de calefacció tradicionals. També s'optimitzarà al màxim la llum natural, amb un estalvi d'energia per a l'enllumenat.
Un altre punt a favor de l'edifici de fusta és la rapidesa amb què avancen els treballs. «L'11 de febrer passat estàvem descarregant fusta. Si no hi ha inconvenients, a l'agost els propietaris podran entrar a viure a la seva nova casa de cinc plantes», aclareix Llamas. En la construcció ara hi treballen quatre operaris.
SENSIBILITAT ECOLÒGICA / «Vam escollir construir-nos una casa de fusta per tres raons: eficiència energètica, costos econòmics i sensibilitat ecològica», expliquen els futurs propietaris de la casa, que prefereixen guardar l'anonimat i que demanen que no es publiqui el nom del carrer on s'instal·laran a viure. «Estem construint aquesta casa perquè els nostres fills creixin en un ambient sa. Serà una casa per a tota la vida», aclareix ella.
Tots dos són treballadors autònoms. Abans de llançar-se en aquesta experiència van investigar moltíssim. «Vam buscar alternatives sostenibles i vam trobar això. A més, una casa de formigó amb les mateixes característiques energètiques costaria el doble», diuen, mentre desitgen que arribi l'agost per disfrutar de la seva nova i molt eficient llar.
- Debat tècnic Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- Distribució i IA Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis