LA CAPITAL CATALANA IMPULSA ELS NEGOCIS, EL TURISME I LA SOLIDARITAT

Trias viatja 11 dies per Amèrica per promocionar la 'marca BCN'

El llarg periple de l'alcalde transcorre per Miami, Colòmbia i Brasil

1
Es llegeix en minuts
RAMON COMORERA
BARCELONA

Es tracta de fer política municipal a escala planetària, captar inversions, promoure el turisme, els creuers i la indústria nàutica, promocionar les noves tecnologies (com a ciutat smart o més aviat es podria dir tecnològicament eficaç), i igualment desenvolupar projectes de cooperació social de llarga durada. Aquest és el guió del llarg viatge d'11 dies que una nombrosa delegació barcelonina encapçalada per l'alcalde Xavier Trias va iniciar ahir cap a l'altre costat de l'Atlàntic, per la nord-americana Florida i després per Colòmbia i també el Brasil.

Juntament amb l'alcalde faran les Amèriques pel govern municipal el segon i el tercer tinents d'alcalde d'Economia i Hàbitat Urbà, Sònia Recasens i Antoni Vives, respectivament. Aquesta vegada, a més, també hi participa el president del grup d'UpB, el republicà Jordi Portabella. Trias sempre diu que als grans viatges oficials de l'ajuntament hi convida l'oposició, que no obstant poques vegades accepta.

En la delegació que aquest dimecres manté ja les primeres entrevistes amb polítics, empresaris i inversors nord-americans figuren així mateix el president del port, Sixte Cambra, el delegat de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet, i representants de l'associació Barcelona Global, que juntament amb l'ajuntament promociona la capital a l'estranger.

Notícies relacionades

Amb aquest viatge a Miami, assenyalen fonts municipals, es pretén aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix el vol diari i directe d'American Airlines existent des de l'estiu del 2012.

MUNICIPALISME / Divendres que ve Trias volarà a les colombianes Medellín i Bogotà per participar en l'aliança de ciutats llatinoamericanes que va néixer a Barcelona i en el fòrum que munta l'organisme de l'ONU per a la vivenda que presideix l'exalcalde barceloní Joan Clos. Trias també visitarà aquí projectes de cooperació recolzats des de fa anys per Barcelona per al desenvolupament de barris i equipaments. Al final, a la brasilera Rio de Janeiro es visitaran obres de reforma urbana vinculades als Jocs del 2016 en què participen tant l'ajuntament com arquitectes barcelonins.