INICIATIVA D'ART URBÀ
El 'petó' de Fontcuberta ja té gairebé 1.500 fotos
Els lectors poden participar fins al 16 de febrer en l'obra que lluirà a Ciutat Vella

Joan Fontcuberta mostra en un ordinador una simulació del fotomosaic ’Viure lliure’. /
Els lectors d'EL PERIÓDICO ja han enviat prop de 1.500 imatges que formaran part del fotomosaic gegant obra del fotògraf i artista Joan Fontcuberta, una creació que forma part dels actes del Tricentenari del 1714 i que s'instal·larà de manera definitiva a la plaça d'Isidre Nonell, a Ciutat Vella. L'obra s'exhibirà en un mur de 6,40 metres d'alt per 9,10 d'ample, reproduint la imatge de dues persones besant-se.
La bona resposta dels lectors des que es va anunciar la proposta, o sigui en tan sols cinc dies, amb prop de 1.500 fotos rebudes, fa preveure que abans que s'acabi el termini, el 16 de febrer vinent, s'haurà aconseguit el mínim de les 25.000 imatges que Fontcuberta necessita per materialitzar aquest original projecte. Les instantànies han de respondre a la pregunta següent: «¿Què significa per a tu viure lliure?», ja que Viure lliure és el lema global dels actes del Tricentenari.
Per a l'artista, el petó que ha escollit com a imatge és tot un símbol. «Un petó és una aposta de futur. Sense petons no hi ha futur, o no hi ha futur que valgui la pena viure. El petó pot ser un acte d'afecte, de contacte, unió, goig, felicitat, passió, empatia», va explicar a aquest diari. En la seva opinió, amb l'obra té una oportunitat de contribuir a portar el passat en el present i fer-ho amb un missatge d'optimisme i antièpic. L'artista està convençut, així mateix, que el fotomosaic reflectirà la riquesa d'una iniciativa popular i forjarà un sentiment de vinculació entre els participants.
Notícies relacionadesCOM S'HI POT COL·LABORAR / Hi ha diverses maneres de participar en el mosaic. Via Instagram o Twitter, enviant una foto en color amb l'etiqueta #Momentsdellibertat, o per correu electrònic, enviant una foto d'almenys mil píxels d'ample i en color a l'adreça momentsdellibertat@elperiodico.com.
Aquesta no és la primera vegada que Joan Fontcuberta exposa al carrer. L'any 2010 va elaborar a Sajazarra, un poble de la Rioja Alta, una espècie de retaule a l'entrada d'una església amb fotos d'àlbums familiars de la gent del lloc. En aquell cas la imatge model era una campana, protagonista d'una llegenda local. I l'any 2012 va fer un projecte similar al barri de Les Aubépins, a Chalon-sud-Saône, una ciutat de la Borgonya (França). En aquella ocasió els mosaics estaven impresos sobre paper.
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- ESPORTS ¿Quants diners s'emportaria el Barça per guanyar la Lliga?
- Detectades obres il·legals en una reforma de Consell de Cent
- Tancada des del 2018 Barcelona estudiarà la viabilitat de reobrir la ‘platja de l’Eixample’ el 2026
- Stuani rubrica la salvació i es guanya l’estàtua a Girona
- Multimèdia | 500 dies de guerra: El poder de Putin s’esquerda en plena contraofensiva d’Ucraïna
- Com prendre’s correctament la tensió arterial a casa sense baixar a la farmàcia
- Diners públics El Govern defensa que el seu pacte amb Acciona rebaixa de 1.400 a 492 milions d’euros el cost de la privatització fallida d’ATLL
- Denúncies de l’OCU Consum investiga possibles irregularitats en la venda d’entrades per als concerts de Bad Bunny a Espanya
- Tribunals El jugador de l’Espanyol Álvaro Aguado, acusat de violació, declara davant la jutge que va ser sexe consentit