EXPOSICIÓ. 'DES DE DINS', A FOTO COLECTANIA

Imatges gairebé oníriques

La mostra reivindica la visió més íntima i personal de set fotògrafs. Entre els autors destaquen Alberto García-Alix, Humberto Rivas, Toni Catany i Paco Gómez.

Imatges gairebé oníriques_MEDIA_2

Imatges gairebé oníriques_MEDIA_2

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La Fundació Foto Colectania inaugura avui (20.00 hores) Des de dins, una exposició que aprofundeix en l'obra de set autors de la seva col·lecció que tenen la introspecció com a punt essencial de les seves mirades i trajectòries. Comissariada per Irene Mendoza i Pepe Font,Des de dinsmostra 85 fotografies d'Alberto García-Alix, Vari Caramés, Toni Catany, Ferran Freixa i els ja desapareguts Gabriel Cualladó, Paco Gómez i Humberto Rivas.

Notícies relacionades

Més enllà de buscar trets estilístics comuns, l'exposició proposa un recorregut per una nova mirada fotogràfica que es va manifestar a partir dels anys 70 i que es va allunyar del documentalisme anterior per reivindicar una visió més íntima i poètica. L'elecció dels set autors respon a aquest criteri, perquè tots ells, en un moment o altre, van buscar aprofundir en la mateixa naturalesa de la fotografia com a eina que, a més de capturar la realitat, permet donar via lliure a la imaginació.

Les fotos seleccionades són imatges de quietud i racons onírics, de naturaleses mortes, retrats suggerents, detalls reals reconvertits en espais imaginaris. Com les que acompanyen aquestes línies. A dalt,Sastrería La Neutral, de Ferran Freixa. A sota a l'esquerra,Hermana de Maruja con nena, de Gabriel Cualladó. I a la dreta,El beso del caballero, de Vari Caramés.