SALONS DEDICATS A L'EDUCACIÓ I EL FUTUR PROFESSIONAL

El futur després de l'ESO

El Saló de l'Ensenyament informa i assessora sobre què estudiar a l'acabar l'ensenyament obligatori. Futura ofereix orientació de màsters i postgraus per a llicenciats.

Més de 70.000 persones van visitar l’any passat el Saló de l’Ensenyament.

Més de 70.000 persones van visitar l’any passat el Saló de l’Ensenyament. / ARXIU /JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Al final de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) sovint s'obre un abisme d'incerteses. ¿Estudio Batxillerat o Formació Professional? ¿Em decanto per ciències o per humanitats, per electrònica, hostaleria, música, idiomes o màrqueting? Un grapat de dubtes que amb freqüència es repeteixen a l'acabar la següent etapa i, fins i tot, quan la carrera universitària o el cicle formatiu arriba al final. ¿Quin camí he de seguir per completar la meva formació? El Saló de l'Ensenyament, que està obert durant tot el cap de setmana al palau 2 de Fira de Barcelona, no té aquestes respostes, però ofereix informació i orientació personalitzada per poder afrontar una decisió sobre el futur.

En els seus 175 expositors, la 22a edició d'aquesta fira presenta una variadíssima oferta d'estudis de batxillerat, universitaris i superiors, idiomes, formació ocupacional i complementària, cicles formatius de FP i serveis a l'educació.

IDIOMES I FP / La crisi ha potenciat els cicles formatius, un fenomen que el saló ha recollit amb la creació d'una àrea nova on els que estiguin interessats a cursar FP poden trobar informació de les 140 titulacions vigents. Aquest espai compa amb la participació d'empreses i centres especialitzats que orienten els joves sobre els estudis relacionats amb sectors en evolució, com ara la mecànica, la química i l'electricitat, i sobre sortides laborals.

Una altra alternativa per ser més competitiu són els idiomes, que disposen d'una zona pròpia on es poden trobar programes de tota mena, des del que permet realitzar un curs de l'ESO a l'estranger fins als que combinen l'aprenentatge d'una llengua amb classes de cine, futbol o submarinisme.

Notícies relacionades

Altres espais destacats són Recerca en acció, que pretén promoure l'interès per la ciència i la tecnologia amb activitats interactives i experiments; el Servei d'Atenció a l'Estudiant, on experts d'Educaweb assessoren els joves sobre els estudis que més s'adapten als seus gustos i aptituds, i les sessions informatives per a famílies sobre el Pla Bolonya, les proves d'accés a la universitat i les beques.

El Saló de l'Ensenyament se celebra en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball, que engloba també el saló Futura, una cita dedicada als màsters i els postgraus per a llicenciats i professionals que volen millorar el seu currículum per poder accedir al mercat laboral. El saló Futura ocupa el palau 5 del recinte de Montjuïc, compta amb una oferta de 45 centres nacionals i internacionals i s'acaba avui.