PER ESCOLLIR, YESDELIVERY
La carta de 50 restaurants amb una trucada i sense aixecar-se del sofà

Un dels repartidors de Yesdelivery entrega un menú en un negoci, ahir. /
L'artífex de Yesdelivery, Ronei Kolesney, estava fart d'arribar esgotat a casa a la nit i, per no haver de preparar-se res, recórrer a la suada pizza a domicili. Somiava amb el menjar dels seus restaurants favorits, però disfrutant-los al seu propi sofà, fins i tot en pijama.
I d'aquesta manera va néixer fa dos anys la seva innovadora empresa, que en l'últim any ha multiplicat la seva facturació de manera vertiginosa. Va començar oferint qualsevol plat de les cartes de 16 restaurants de Barcelona, i ja en són 50: del Fishop al Thai Lounge, passant per la Bella Napoli i L'Oliana. Qualsevol tipus de menjar apareix al seu repertori de possibilitats.
L'assumpte és senzill, edita una revista que conté la informació dels restaurants amb els quals treballen i que serveix per informar els clients. Per aquesta via, o bé per internet (www.yesdelivery.com) poden elegirondinar o sopar i quin plat. L'empresa s'ocupa de fer la comanda al restaurant elegit, recollir el menú (envasat degudament) i transportar-lo al domicili de l'interessat.
Pel servei es facturen sis euros, i afegint-hi dos euros per restaurant es pot fins i tot fer una comanda per a un grup on cadascú vulgui plats d'un establiment diferent. D'aquesta manera, sense discussions, es pot muntar un sopar familiar o entre col·legues on un menja xinès, un altre italià i un altre japonès, per exemple.
COMODITAT I DINERS / L'auge d'aquesta empresa, expliquen, es basa tant en la comoditat i el gust de quedar-se a casa quan no hi ha ganes de sortir, com en l'estalvi que es produeix als domicilis en dos aspectes clau que solen inflar els comptes fora de casa: vins i postres. I és que en molts casos el client ja els té tots dos a casa seva. No obstant, també se serveixen si l'usuari els sol·licita.
Notícies relacionadesA Yesdelivery detallen que les peticions majoritàries varien substancialment entre el migdia (prima el menjar català i mediterrani) i la nit, quan s'imposen el japonès i italià. No hi ha traves, el repartiment inclou des d'un consomé fins a una hamburguesa, si és el capritx del client.
El gruix d'aquests se situa a la zona centre, Diagonal Mar i Pedralbes, però es mouen per tot Barcelona. I un dels fronts més en auge el dibuixen les empreses, que encarreguen diàriament desenes de menús per optimitzar horaris i logística. ¿El temps d'espera perquè el plat vagi de la carta a la taula particular? De 40 a 50 minuts.P.CASTÁN
- Educació De Palma a Barcelona amb un 13,68 a la selectivitat: ¿Què se n’ha fet de l’estudiant amb la segona millor nota de les Balears el 2024?
- Arquitectura Brad Pitt compra la famosa casa "ovni" de l'Empordà i l'envia a Califòrnia
- Salut ¿Per què els mosquits sempre et piquen a tu? La ciència ja té la resposta
- Comprova quants diners tenen els teus veïns i els de tots els barris de Barcelona
- EL PROTAGONISTA BLAUGRANA Lamine s’esgota en tasques solidàries i acaba substituït
- Estiu Les millors cremes solars per a aquest estiu: informe de l’OCU
- La llista dels premiats Carles Francino, Ricard Ustrell i Gemma Nierga, guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació del Govern
- Successos Detingut a Castellbisbal un gihadista format en altres països en ús d’armes de foc
- FÀRMACS OBESITAT Sanitat confirma que l’Ozempic pot causar una reacció adversa «molt infreqüent» de pèrdua sobtada de visió
- El llarg viatge Aena aconsegueix el ‘sí’ de la Generalitat per ampliar l’aeroport de Barcelona quatre anys després