INAUGURACIÓ COMERCIAL AL BESÒS

Decathlon obre la primera gran botiga del Port Fòrum

El port negocia la instal·lació de bars nocturns per dinamitzar la zona

El local, de 6.000 metres quadrats, s'uneix a un restaurant i dos locals de vaixells

L’alcalde de Barcelona i una comitiva visiten la nova botiga, ahir.

L’alcalde de Barcelona i una comitiva visiten la nova botiga, ahir. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
DAVID PLACER
SANT ADRIÀ DE BESÒS

La zona comercial del Port Fòrum, amb tan sols tres locals oberts des que es va posar en marxa fa tres anys (un restaurant i dos locals de venda i lloguer de vaixells), tindrà avui, finalment, la seva primera gran botiga. Després de quatre anys de negociacions i obres, l’empresa Decathlon inaugura avui un espai de 6.000 metres quadrats (4.000 destinats a la venda d’articles esportius i 2.000 més per provar els productes i per a magatzems), cosa que representa que la zona tindrà ocupació en 7.000 metres quadrats i n’hi queden 12.000 de desocupats.

Després de la inauguració del local, tant els responsables del port com els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià esperen que la nova empresa es converteixi en la locomotora comercial de la zona. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el de Sant Adrià, Jesús María Canga, van mostrar la seva confiança que els pròxims mesos hi arribaran noves companyies. «No acostumo a assistir a obertures de botigues ni centres comercials, però aquesta és emblemàtica en temps de crisi i n’atraurà moltes més», va dir Hereu.

«OCI DE QUALITAT» / Per aconseguir aquest propòsit, els gestors del port estan negociant la instal·lació d’algunes empreses d’oci i restauració que també animin la zona durant la nit. «No volem que vinguin ni after hours ni locals amb música txumba-txumba. Volem tenir una oferta d’oci de qualitat i els locals s’hauran d’ajustar a la llei de Sant Adrià i tancar a les tres de la matinada», va explicar Luis Miguel Jarillo, director de Marina Port Fòrum, que gestiona el port.

Decathlon també intentarà que la nova botiga pugui obrir els diumenges, pel fet que es tracta d’una ubicació en zona portuària, segons van explicar representants de l’empresa. La proposta, però, no sembla viable a parer de l’alcalde de Sant Adrià ja que la zona no ha estat declarada turística, tal com pretenia l’ajuntament.

Notícies relacionades

La nova botiga donarà feina a 120 persones i serà la més gran de Catalunya encara que manté gairebé la mateixa superfície que la seu ubicada al carrer de Canuda, a prop de la Rambla de Barcelona.

Els responsables del port, que no volen parlar públicament dels preus dels lloguers, asseguren que no han fet rebaixes, però que sí que han ofert alguns avantatges com augmentar els mesos de carència (en què no es paga lloguer mentre duren les obres d’instal·lació) i també altres ofertes.

Temes:

Decathlon