LA GRAN REUNIÓ DEL POP ALTERNATIU

El Festival de Benicàssim obre la seva festa indie amb xifres rècord

La mostra reunirà cent artistes en un recinte ampliat per donar cabuda a 40.000 persones

Els abonaments per a la cita musical, que consolida l'aposta per al mes de juliol, estan esgotats

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

Benicàssim revalida avui la seva posició de capital del pop alternatiu, una etiqueta que ha patit revisions de fons: en altres temps, hauria estat estrany veure actuar al FIB (Festival Internacional de Benicàssim) artistes rockers i/o veterans com Iggy Pop & The Stooges, The B-52's, Devo, Os Mutantes o Kiko Veneno. L'ampliació de l'estàndard sonorfiberté premi: aquest any, la mostra, en la 13a edició, espera batre rècords i atraure 40.000 persones, 4.000 més que l'any passat.

Els efectes del FIB, que ofereix un centenar d'actuacions fins diumenge a la nit, ja fa diversos dies que es fan notar a Benicàssim, on es registra un 100% d'ocupació hotelera. Més de 10.000 persones hi han acampat des de dilluns, entre elles un important contingent de públic britànic. Els abonaments per a tot el festival estan esgotats, i queden disponibles entrades de dia ipacksde tres jornades (de divendres a diumenge). L'èxit de convocatòria confirma l'encert del canvi de dates, efectiu l'any passat després d'11 edicions que es van portar a terme al mes d'agost.

INCREMENT DE PÚBLIC

Notícies relacionades

L'ampliació del recinte fins als 100.000 metres quadrats fa possible aquest increment de públic d'un festival nascut com a humil cita indie, al Velòdrom de Benicàssim, i convertit en un dels punts calents de l'agenda estival europea. Aquest any, amb un cartell que combina celebritats del moment (Arctic Monkeys) amb relíquies de prestigi (Devo, Os Mutantes, The Human League), icones en desenvolupament (Antony & The Johnsons, Rufus Wainwright), valors estables de la borsa alternativa (Wilco, Calexico, Dinosaur Jr) i nou-rics del pop (Muse).

El creixement global del festival s'aprecia en altres camps, com la possibilitat d'organitzar, a partir del 2008, concerts amb la marca FIB en una altra localitat per determinar durant el mateix cap de setmana. L'aposta per reforçar el dijous a la nit, tradicionalment d'escalfament i que aquest any acull Iggy & The Stooges, Los Planetas, Bright Eyes i Mando Diao, entre altres, reafirma l'expansió de la mostra, que, des d'aquest any, no està sola a Benicàssim: l'estrident cita de Viñarock va irrompre el maig passat a la localitat amb un menú musical situat a 180 graus.