NOU EQUIPAMENT MUSICAL

El Conservatori del Liceu creixerà sense sortir del Raval

La institució obrirà el 2008 un centre a Nou de la Rambla per a 600 estudiants

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El Conservatori del Liceu celebra avui el 170 aniversari just després de col.locar ahir la primera pedra del seu nou centre. L'edifici s'aixecarà en ple Raval, al carrer Nou de la Rambla (entre els Jardins de Sant Pau del Camp i el carrer d'Estel), a prop de la seva emblemàtica seu a la Rambla. Ubicat al mateix edifici del Gran Teatre del Liceu i el Cercle del Liceu, el recinte s'havia quedat antiquat i petit.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va assistir a la col.locació de la primera pedra, que a dins portava una caixa metàl.lica amb diversos elements, entre els quals hi havia un exemplar del dia d'EL PERIÓDICO en català. L'ajuntament ha cedit els terrenys on s'aixecarà el modern edifici dissenyat per Dani Freixes, que tindrà un cost total d'uns 20 milions d'euros.

El Conservatori del Liceu és l'única institució que imparteix estudis superiors de música a Catalunya a més de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

MÉS DEL DOBLE D'ALUMNES A

la Rambla hi caben 240 alumnes i al nou edifici n'hi haurà 600. "Resituarem millor els estudiants. Tenim unes instal.lacions entranyables que no estan preparades per a la música moderna, el jazz i el flamenc", va dir Maria Serrat, directora general del centre. El nou edifici tindrà cinc plantes més una de subterrània. Comptarà amb un auditori per a 400 persones, biblioteca, aules i cabines d'estudi i gravació.

Notícies relacionades

Des de la seva fundació, el Conservatori del Liceu imparteix ensenyament musical de tots els nivells i modalitats a través de set escoles. A més, supervisa una xarxa de 32 més. Avui, la seva comunitat estudiantil arriba als 4.000 alumnes.

Figures del cant com Manuel Ausensi, Victòria dels Àngels, Montserrat Caballé i Joan Pons són alguns dels 98.000 estudiants que han passat per les seves aules. L'antiga sala que va ser testimoni dels seus primers recitals acollirà avui el concert del 170è aniversari, on actuaran les seves principals formacions. L'orquestra simfònica oferirà obres de Casablancas i Montsalvatge, el grup Liceu XXI interpretarà Hindemith i la Big Band s'hi sumarà amb una peça d'Amargós.