EL DRET A LA VIVENDA
L'Ajuntament de Barcelona expropiarà 10 finques i solars de Ciutat Vella per a pisos socials
L'Ajuntament de Barcelona expropiarà a Ciutat Vella tres solars i set finques, que es troben en estat d'abandonament per part dels seus propietaris, per construir-hi 74 vivendes socials, una actuació que, segons el seu èxit, el consistori podria estendre a altres punts del districte.
La regidora d'Urbanisme, Assumpta Escarp, ha informat avui que com a pas previ a aquesta actuació la Comissió de Govern ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per qualificar aquestes set finques -totes elles deshabitades en l'actualitat- i els solars com a vivenda social.
Tres solars i set finques
En concret, es tracta de tres solars que fa anys que estan sense construir; tres finques degradades i sense conservació i que han generat situacions d'inseguretat i activitats marginals i quatre finques més amb problemes de conservació i amb un elevat grau de degradació, malgrat que tres d'elles estan catalogades com a bé d'interès cultural local.
Les tres finques catalogades afectades es troben als carrers de Sant Pere més Alt, 25; Forn de la Fonda, 2, i Caputxes, 2.
Recerca dels propietaris
Una vegada aprovada la modificació del PGM, l'ajuntament començarà el procés per posar-se en contacte amb els propietaris, als quals el consistori ha remès, sense èxit, durant anys nombrosos requeriments perquè adeqüessin les finques pels problemes que generaven i el seu mal estat.
El portaveu municipal, José Cuervo, ha assenyalat que es pot donar el cas que pel fet que procedeixen d'herències sense testar, els propietaris actuals de les finques no sàpiguen que en són propietaris.
El consistori tampoc descarta que aquests s'oposin a l'expropiació per mitjà d'aquest nou "instrument jurídic" i impugnin la modificació del PGM, i la portin als tribunals.
A més, el PGM també es modificarà per construir 147 pisos socials en 22 finques de propietat municipal, expropiades en el seu moment, que es veuran desafectades i passaran a tenir qualificació residencial, així com 125 vivendes protegides més en finques i solars que eren o són municipals i van ser cedides a promotors de vivenda.
Transferència d'edificabilitat
Aquesta actuació a Ciutat Vella incorpora també un pla perquè finques de propietat municipal transfereixin la seva edificabilitat entre elles, és a dir, aquelles que estan qualificades com a vivenda i en què s'estan construint equipaments.
L'edificabilitat d'aquestes construccions es transfereix a dos edificis amb un total de 2.400 metres quadrats, on s'habilitaran 30 pisos, i que se sumaran a les que s'aixecaran en els terrenys de Rodalies de Renfe per acollir als reallotjats afectats pel pla de millora aprovat per al barri de la Barceloneta.
Un districte molt necessitat
Notícies relacionadesEn total, aquesta modificació del PGM servirà per impulsar 350 vivendes socials a Ciutat Vella, un dels més necessitats en aquest tipus de pisos per a les famílies amb més necessitats.
A més, la Comissió de Govern ha autoritzat l'impuls de sis iniciatives més (als carrers Aiguablava, 2-14; una illa a Gran de Sant Andreu; Encuny, 7, Reina Amalia, 31 i 33 i Parellada, 7) per afavorir la construcció de 600 vivendes més de protecció.
- ‘La cita’ Sandro Rosell i els seus amics especials de presó: dos funcionaris, dos exinterns i un capellà
- BARCELONEJANT Cunyades de luxe en la gala més top
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Polèmica RTVE demanarà una auditoria del televot espanyol després del suport aclaparador a Israel
- Prèvia del derbi català Un nou vídeo de l’atropellament massiu a Cornellà revela que la conductora ja havia arrossegat aficionats abans