Caballé i Mercury es retroben a les Glòries

La plaça retrà homenatge a la parella artística que va crear l’himne dels Jocs de Barcelona de 1992. Es tracta d’un mirador des del qual es pot observar la ciutat des del nou mercat de l’Eixample.

Caballé i Mercury es retroben a les Glòries
2
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

Freddie Mercury i Montserrat Caballé tindran un lloc dedicat a la seva memòria a Barcelona. No serà ni un carrer ni un monòlit ni una placa, i tampoc estarà als peus de la Font Màgica de Montjuïc, on tots dos van ajuntar les seves portentoses veus el 8 d’octubre de 1988 per interpretar el que cinc anys després seria un himne dels Jocs Olímpics de Barcelona. A Mercury se’l va carregar la sida quan aquesta era una malaltia sense remei. L’homenatge serà a les Glòries, s’ha dit aquests dies sense aportar gaires més indicacions. Descobert el lloc exacte, cal reconèixer que té el seu encant.

Encara no hi ha res que indiqui que aquest serà el lloc, o sigui, els noms dels dos estampats com sigui, a la paret o a terra, però el lloc seleccionat és el rectangle per als vianants del tram de la Gran Via en el qual aquesta avinguda engoleix sota terra els cotxes, el tram comprès entre Castillejos i el nou parc de les Glòries. Queda emmarcat per l’imponent bloc de la promoció de vivenda pública de l’Illa Glòries. Una rampa esglaonada salva part del desnivell. En un dels seus extrems, tres cadires de tennista, per batejar-les d’alguna manera, dues de juntes, com dedicades a Caballé i Mercury, miren en direcció al centre de la ciutat. Per això el fins ara ambigu anunci de la Ponència del Nomenclàtor simplement assenyala que es tractarà d’un mirador. Ho és realment.

Puzle de peces singulars

Notícies relacionades

L’estrena de les Glòries com a nou fòrum de la vida ociosa de la ciutat ha sigut espectacular. El parc, plaça o, l’anomenat, fòrum és un puzle de peces ben singulars. A l’oval vegetal que ja portava mesos com a lloc de descans li ha sortit com a competidor el bosc de bambú com a racó per descansar. A la muntanya de tobogans també li ha sortit, des del punt de vista infantil, un poderós rival: aquesta gairebé cinta de Moebius de l’altre costat de la plaça en la qual els nens i bastants adults donen voltes d’un anell a l’altre. El cas és que amb aquests i altres punts d’interès, el mirador futur dedicat a Caballé i Mercury ha passat fins ara bastant inadvertit.

El racó de les Glòries que es dedicarà a la parella serà una mica un record de com es va gestar Barcelona, el tema que tots dos van interpretar, quan encara faltaven quatre anys per als Jocs Olímpics, però serà més, segons es miri, un espai dedicat a com Montserrat Caballé va ser un dels punts de suport que Mercury va tenir en tot moment quan va descobrir que la sida seria immisericordiosa amb ell. Ella va estar al seu costat. Les cadires, fenomenal lloc per pujar a conversar, potser representen això.