La protesta de la restauració i l’oci nocturn per les restriccions col·lapsa la Gran Via de Barcelona

Uns 800 treballadors de l’hoteleria tallen l’encreuament amb passeig de Gràcia i arriben fins a la Diagonal

2
Es llegeix en minuts

Uns 800 treballadors, segons la Guàrdia Urbana, del sector hoteler i l’oci nocturn català s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta per les restriccions aplicades a causa de la Covid-19 pel Govern, després de la limitació d’obertura a la franja nocturna.

Amb crits de ‘¡Volem treballar!’, ‘¡No al tancament!’ i ‘¡No som delinqüents!’ i amb cartells de ‘L’hostaleria no és el problema’, els manifestants han avançat per Via Laietana fins a Urquinaona, han agafat la Ronda de Sant Pere fins a la plaça de Catalunya i han tallat passeig de Gràcia fins a culminar a l’Avinguda Diagonal amb un minut de silenci.

Com sempre que hi ha manifestacions d’aquest tipus, hi ha hagut xocs entre manifestants i conductors que no han anat a més.

Segons ha manifestat el Gremi de la Restauració de Barcelona aquest dilluns en un comunicat, l’objectiu de la concentració és reclamar al Govern «mesures equitatives per a la contenció de la Covid-19, que no estigmatitzi i culpabilitzi un únic sector».

Petició de diàleg

En declaracions als mitjans, el president del Gremi de la Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha criticat la falta de reunió amb la Generalitat davant les noves mesures per «desencertades i mal proposades», i ha dit que la principal solució és parlar amb el sector.

«Si des de l’Administració es vol fer un tancament total encobert del nostre sector, ha d’anar acompanyat de mesures reals de rescat del sector, tant per a les empreses com per als seus treballadors», ha mantingut.

La concentració ha sigut convocada pel Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació d’Hostaleria de Lleida, la Federació d’Hosteleria de les comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d’Hosteleria, Restauració i Turisme (Fihrt), l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona (Aeht), juntament amb el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i província i la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon).

Danys d’«una enorme magnitud»

Per al Gremi de la Restauració de Barcelona, si no s’actua immediatament els danys seran d’«una enorme magnitud i causaran un gran impacte en els autònoms i les petites i mitjanes empreses, fet que ja s’està produint en l’actualitat».

Notícies relacionades

Per això, el sector ha reclamat inspeccions i càstig als infractors, ampliar la mobilitat a les zones despoblades, i parar les mesures restrictives de la restauració adoptades arran del repunt de la pandèmia a Catalunya i publicades aquest dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc).

També han exigit al Govern central «ajuts efectius» i la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) fins a l’estiu del 2021 i incloent-hi la restauració, així com allargar els crèdits ICO amb una nova carència de tres anys, i mantenir l’ajuda als autònoms fins a l’estiu del 2021, puguin obrir o no.