TRIBUNA

Prioritat a les bicis i vianants

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona estem treballant intensament en l'adopció de mesures estructurals (és a dir, eficaces i continuades) per lluitar contra la contaminació atmosfèrica. En el cas de la mobilitat, passen pel compromís de l'AMB d'avançar cap a l'establiment de zones de baixes emissions, la promoció de l'ús de vehicles amb combustibles alternatius i a donar l'impuls necessari per prioritzar el vianant i la bicicleta.

Notícies relacionades

A l'AMB estem convençuts que la bicicleta ens pot solucionar molts desplaçaments, entre nuclis urbans pròxims i de connexió amb els polígons d'activitat econòmica i els intercanviadors de transport públic. En l'actualitat només un 1,5% de la mobilitat metropolitana s'efectua en bicicleta (153.000 viatges/dia laborable). Volem aconseguir un augment significatiu, per exemple, fins al 4% (400.000 viatges/dia laborable). Aquest increment implicarà 247.000 nous viatges/dia en bicicleta i representarà importants estalvis en consum d'energia i en emissions de gasos contaminants i d'efecte hivernacle.

Fa uns anys vam començar a resoldre la falta d'aparcaments segurs amb Bicibox, un servei que seguirem impulsant. Però ha arribat l'hora de fer 'el gran salt'. La bicicleta requereix una xarxa metropolitana interconnectada, no només de xarxes locals parcials, una xarxa còmoda i segura. Tot per assolir una mobilitat més neta i millorar la qualitat de l'aire que respirem.

Temes:

Bicicletes