NOVA SUBVENCIÓ

Sobre rodes

La subvenció de l'AMB ajuda l'extensió de les 'e-bikes', una alternativa sostenible a la moto i el cotxe que cada vegada té més adeptes

De casa al despatx. Boix es mou cada dia amb la seva bicicleta subvencionada.

De casa al despatx. Boix es mou cada dia amb la seva bicicleta subvencionada. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Fa temps que em rondava pel cap la idea de comprar una bicicleta elèctrica», explica Marina Boix, veïna de Badalona, encantada amb la seva bicicleta  plegable motoritzada. L'usa diàriament per anar a treballar. Boix pedaleja uns 45 minuts per arribar a la plaça de Francesc Macià de Barcelona. «Abans anava en metro, sota terra, sense vistes, i trigava el mateix», compara.

Boix disfruta ara els seus desplaçaments, alhora que fa una mica d'exercici. «Veure la sortida del sol quan surto ben d'hora és molt agradable. Comences el dia d'una altra manera», assegura l'arquitecta, clienta de Catalonia Cicles (Sant Pere, 136). «Com la Marina, han vingut moltes persones preguntant per la subvenció», diu el propietari de la botiga, Jon Aubà. «Som una botiga de barri i tenim e-bikes per a totes les butxaques -continua-, des de 850 a 1.290 euros».

PERFILS DIVERSOS

Notícies relacionades

Catalonia Cicles és una de les botigues que s'han afegit a la nova subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les que van començar el 2014, repeteixen. És el cas de BiciClick BCN (Lluís Sagnier, 8), a Barcelona. «L'anterior edició va suposar una important empenta a les vendes. Vam vendre moltes bicis elèctriques a perfils molt diversos. Des d'executius fins a pares que hi afegeixen una cadireta per portar els fills a l'escola», explica el propietari, Sebastián Vilaplana.

Jordi Castelló, de Vaic en Bici (Sant Bonaventura, 24), a Sant Cugat del Vallès, posa totes les facilitats als seus clients. «Si algú en té dubtes, li lloguem una bicicleta elèctrica, i aquests diners es poden descomptar de la compra si finalment se la queda», explica Castelló, que considera que l'ús de la bicicleta té moltes conseqüències positives. «Redueix la contaminació, pacifica el trànsit i és saludable», enumera. 

Temes:

Bicicletes