NOVA SUBVENCIÓ

La bicicleta elèctrica s'obre camí

L'AMB incentiva la compra d''e-bikes' amb ajuts de 250 euros

amc2597

amc2597 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES

Cada vegada són més els que deixen el cotxe a l'aparcament i es mouen diàriament en bicicleta elèctrica per la Barcelona metropolitana. Amb el pedaleig assistit es poden recórrer fins a 20 quilòmetres sense grans esforços, estalviant diners i sense contaminar. La presència d'aquests vehicles de dues rodes amb un petit motor creix cada any. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és un dels responsables d'aquest increment, ja que des del 2014 ha subvencionat la compra de 1.000 e-bikes.

El març passat es va posar en marxa una nova subvenció de 250 euros per als primers 1.000 ciutadans residents en algun dels municipis metropolitans que decideixin comprar una bicicleta elèctrica. Poden fer-ho en 29 establiments especialitzats -sis més que en l'anterior edició- repartits per tot el territori.

Les bicicletes susceptibles de ser subvencionades han de tenir un import igual o inferior als 1.350 euros, ja que la intenció és col·laborar amb aquelles persones que volen moure's diàriament amb una bicicleta d'aquestes característiques però no poden afrontar el preu dels models més senzills. «Aquestes campanyes són molt positives perquè donen visibilitat a la bicicleta elèctrica com a alternativa al cotxe i, sobretot, perquè animen els que s'estaven pensant comprar-ne una », explica Carlos Núñez, portaveu d'AMBE (Associació de Marques i Bicicletes d'Espanya).

La compra de bicicletes elèctriques ha augmentat un 77% respecte al 2013. «Hi ha ajudat molt que subvencions com la de l'AMB es puguin acumular amb altres existents com els 200 euros del Pla MOVEA», afegeix Núñez.

Notícies relacionades

La subvenció de les e-bikes és només una de les estratègies impulsades per l'AMB els últims anys per frenar la contaminació atmosfèrica, reduir el soroll a la ciutat i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels seus 3,2 milions d'habitants. Així, també ha fomentat l'ús massiu del transport públic i ha renovat la flota d'autobusos i taxis amb vehicles amb tecnologies netes.

Les bicicletes elèctriques són una de les grans apostes de l'AMB, però la seva popularització dependrà molt de la millora de les infraestructures. En aquest sentit, l'AMB té pressupostats dos milions d'euros per ampliar i millorar entre el 2016 i el 2017 la xarxa de carrils bici metropolitana. «Tenim prevista la creació d'una gran xarxa de carrils bici contínua, que connecti els municipis, i l'ampliació de la xarxa Bicibox, uns aparcaments segurs per a bicicletes privades amb presència en 15 municipis i més de 15.000 places», explica Rossend Bosch, tècnic del Servei de Mobilitat Sostenible de l'AMB

Temes:

Bicicletes