COMIAT DE L’ESTADI

Aguirre: «Anem al Camp Nou a guanyar, no a participar de la festa»

  • ‘El Vasco’ considera que el seu equip, salvat fa dies de baixar a Segona Divisió, jugarà molt més alliberat i pot fer un gran partit davant el campió

Aguirre: «Anem al Camp Nou a guanyar, no a participar de la festa»

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

‘El Vasco’, Javier Aguirre, entrenador mexicà del Reial Mallorca, ha assegurat avui en la conferència de premsa prèvia al partit de demà al Camp Nou contra el Barça –un partit de comiat no només del vell estadi, sinó també de dos jugadors mítics com Sergio Busquets i Jordi Alba– que no acudeixen a aquesta cita «per formar part de la festa, ni de bon tros, sinó que saltarem al camp amb l’ànim, per descomptat, de guanyar al campió, un repte preciós després, per descomptat, d’oferir-los la nostra felicitació per haver conquerit un títol molt merescut i molt abans que acabés el campionat».

Aguirre, que en teoria està a punt de renovar pel Mallorqueta, va assenyalar que la situació és ideal per jugar un gran partit i, sobretot, intentar guanyar al campió. «Estem més que salvats; estem alliberats, ens hem tret una gran motxilla de l’esquena i en aquesta situació, lliures, sense pressió, és com millor es comporta el nostre equip». Una cosa sí que té clara Aguirre: «O juguem al 120% o el Barça, que no regala res, ens passarà per sobre, com han fet no gaires, però sí dos o tres equips aquesta temporada. El Mallorca necessita jugar al màxim per poder competir. Bé, suposo que tots, sí».

Aguirre, que va assenyalar el fet que Busquets i Alba juguin el seu últim partit davant la seva afició després de dues trajectòries impressionants, considera que el seu equip «no pot sortir al camp a compartir la festa del Barça. No podem sortir a fer-nos fotos i firmar autògrafs. Sí que hem de reconèixer i felicitar el Barça pel seu títol, però immediatament hem de posar-nos a competir al més alt nivell».

«O juguem al 120% o ens passaran per sobre. El Barça no regala res»

Javier Aguirre / Entrenador del Reial Mallorca

Notícies relacionades

El tècnic va confirmar que davant el Barça el porter titular serà Dominik Greif, un dels seus suplents, una decisió que indica que potser contra el Rayo, en l’última jornada, jugui Leo Román, l’altre porter de la plantilla. Aguirre compta, a més, amb la importantíssima baixa d’un dels seus millors futbolistes, si no el millor, el coreà Lee Kang-in, creador de tot el perill que porten els illencs i l’home que habitualment assisteix el golejador Muriqi. «Tenim set baixes, algunes de molt importants, però l’equip està molt sencer, físicament molt bé perquè, quan aconsegueixes la salvació abans del previst, et reforça no només moralment sinó també físicament, et costa menys donar-ho tot, així que lluitarem al Camp Nou, sí, ho intentarem».

En aquest sentit, els mallorquins encara tenen alguna possibilitat –remota, és cert– de colar-se a Europa, però Aguirre, lògicament, no pensa gaire en això. «Home, nosaltres som un equip i ens ha tocat la grossa de salvar-nos, ho hem aconseguit molt bé, ja que l’any passat per aquestes dates teníem 33 punts i estàvem en llocs de descens. Hem millorat el rendiment, la puntuació i la posició a la taula, però pensar en coses més importants, en lluitar amb equips que sí que han sigut construïts per entrar a Europa, és massa somiar, tot i que sempre acceptarem el premi que ens caigui».