ELS NEGOCIS DE L’EXDEFENSA

Una jutge demana a Piqué que entregui el seu contracte de la Supercopa d’Aràbia

El requeriment forma part d’una investigació sobre presumptes irregularitats comeses per la Federació Espanyola de Futbol durant el mandat de Luis Rubiales

Una jutge demana a Piqué que entregui el seu contracte de la Supercopa d’Aràbia
1
Es llegeix en minuts

Una jutge de Majadahonda ha requerit a Gerard Piqué que entregui el contracte que va firmar la seva empresa Kosmos amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per traslladar la disputa de la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. La magistrada ha concedit un termini de 10 dies a l’exfutbolista del Barça, segons informa ‘El Confidencial’.

El requeriment judicial està relacionat amb la investigació sobre presumptes irregularitats comeses per Luis Rubiales, el president de la RFEF. La petició del jutjat està fonamentada en unes declaracions de Piqué en les quals comentava que la seva empresa havia firmat un acord «per anar fora a buscar possibles opcions per portar la Supercopa d’Espanya».

L’acord mai es va fer públic, sinó que va transcendir després d’unes indagacions periodístiques per les quals es va saber que Piqué i Rubiales volien vendre la competició en un país estranger perquè augmentessin els ingressos de la RFEF. I també el futbolista blaugrana, que suposadament va obtenir per a la seva empresa una comissió de 24 milions d’euros.

Notícies relacionades

La petició a Piqué forma part d’una investigació per aclarir les relacions entre Rubiales i la dictadura saudita per una suposada venda dels drets d’emissió de la Copa del Rei en països com Mauritània i Mauricio.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar noves proves per al cas; entre aquestes, un contracte entre la RFEF i SELA (una empresa de l’Aràbia Saudita que compra competicions) per a l’explotació dels drets audiovisuals de la Copa del Rei a Mauritània i Mauricio. Pel que sembla, en aquest contracte es van expedir sis factures que es van acabar anul·lant i la jutge vol saber per què, explica ‘El Confidencial’.