SETMANA NEGRA DEL BARÇA

Els nervis de Laporta

Els nervis de Laporta

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En tot just una setmana Joan Laporta, el president del Barcelona, ha transitat des de l’eufòria per obtenir el massiu suport de l’assemblea de compromissaris en tots els seus plans econòmics fins a la inquietud i nerviosisme que li provoca la davallada de l’equip de Xavi, submergit en un sot de joc i de resultats.

El dirigent està preocupat i tens, com es va revelar tot just acabar el clàssic amb una derrota que situa el Madrid al capdavant de la Lliga amb tres punts de marge respecte als blaugrana. Laporta va baixar enfadat el vestirdor del col·legiat Sánchez Martínez, indignat amb la seva actuació perquè no va xiular un penal de Lewandowski i sí que va recórrer, en canvi, al VAR per assenyalar pena màxima en la trepitjada d’Eric Garcia a Rodrygo, pròleg del 3-1 definitiu.

«Una vegada finalitzat el partit i mentre l’equip arbitral érem dins del vestidor, hi accedeix el president del FC Barcelona, Sr. Joan Laporta Estruch, sol·licitant explicacions de manera reiterada sobre algunes situacions del partit», va escriure el col·legiat murcià a l’acta arbitral.

Un document en què es revela la inesperada visita de Laporta amb moments de tensió. «Davant aquests esdeveniments, va ser convidat a abandonar el vestidor arbitral, sense més incidència», afegeix en el document on es recull aquesta visita al recinte on hi havia Sánchez Martínez acompanyat dels seus ajudants.

Dies turbulents

Són dies turbulents per al president del Barça perquè després d’un estiu agitat, en què ha necessitat activar fins a quatre palanques econòmiques recollint amb la venda d’actius fins a 800 milions d’euros per donar Xavi un equip competitiu, ha comprovat com està a punt de quedar-se fora de la Champions després del 3-3 amb l’Inter.

L’octubre negre del Barça s’ha completat amb la derrota en el clàssic, que l’ha privat del liderat, acabat de conquerir. Laporta, a més, ha vist com un dels seus fills era detingut a Madrid, poc abans que es disputés el partit al Bernabéu, acusat d’un presumpte delicte de maltractaments a la seva parella.

Acabat el mercat estiuenc, i després d’invertir 153 milions d’euros en l’arribada de vuit reforços, amb Lewandowski, convertit en la nova bandera del projecte, el president creia que el Barça estava en condicions de competir amb els grans d’Europa. Però a la quarta jornada de la Champions, l’equip està virtualment eliminat, amb la consegüent erosió que això genera a la figura de Xavi.

Laporta va haver de sortir de manera inusual a llançar un missatge d’institucional de suport al tècnic poc abans del viatge a Madrid. «La meva confiança en ell segueix intacta, per descomptat», va proclamar el president en una entrevista amb Barça TV. El club era conscient de la necessitat de divulgar paraules conciliadores tant per a Xavi com als capitans, que havien sigut criticats prèviament per Laporta en l’assemblea de compromissaris per negar-se a rebaixar-se el sou i col·laborar per encaixar el ‘fair-play’ que reclamava la Lliga.

De camí a París

Al president, que vola avui cap a París per la gala de la Pilota d’Or, se li amunteguen els problemes aquesta última setmana. Va haver de despenjar el telèfon per trucar a la UEFA queixant-se de l’arbitratge rebut a Milà (gol anul·lat a Pedri) en la derrota amb l’Inter (1-0). «Ha sigut una cosa vergonyosa», va denunciar el president elevant amb energia el seu malestar.

Notícies relacionades

I del telèfon va passar directament ja el dirigent a obrir la porta del vestidor de Sánchez Martínez, el col·legiat que sí que va anar a veure el VAR en el penal del Madrid. Una cosa que no va fer amb l’acció polèmica sobre Lewandowski, com va denunciar Jordi Cruyff. «Sense que serveixi d’excusa, el més normal és que es miri la jugada de Lewandowski», va argumentar el director esportiu del club blaugrana.

Acabat de complir el tercer mes de competició, Laporta veu com el paisatge idíl·lic que va imaginar una vegada activades les palanques s’ha enfonsat en una setmana tràgica, perquè la imatge de marca del Barça queda malmesa en el terreny l’esportiu (lluny dels millors de la Champions) i en l’econòmic, amb el traumàtic descens a la segona divisió de l’Europa League, a més de veure com el Madrid obre un petit marge en la Lliga.