«ESTEM EN CONSTRUCCIÓ»

Xavi, després de la derrota en el clàssic: «No ens surt res, estem en una dinàmica negativa»

Xavi, després de la derrota en el clàssic: «No ens surt res, estem en una dinàmica negativa»

EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Dos partits decisius i ni una sola victòria, amb la porta de sortida oberta de la gran Europa i perdut quatre dies després el liderat. El Barça ha entrat en crisi. No només de resultats (va empatar amb l’Inter, però era una derrota tràgica en la Champions i el Madrid, sense accelerar, l’ha sotmès amb un còmode 3-1) sinó també de joc.

A Xavi se li amunteguen els problemes perquè l’equip se li ha enfonsat, com si fos una repetició del que va passar al final de la temporada passada. «No ens surt res, no ens surt res», ha reconegut el tècnic fins i tot en un parell d’ocasions. «Estem en una dinàmica negativa, molt negativa», ha afegit Xavi.

El seu Barça ha perdut futbol, vigor, entusiasme i sobretot, és tan invisible en l’estructura defensiva (6 gols encaixats en 180 minuts), en què poc importa que sigui Piqué el central o Eric Garcia. El problema és molt més greu. Molt estructural perquè, a més, col·loca Xavi sota sospita.

«Hem de fer autocrítica, no estem bé, ho sabem. Avui hem parlat d’aturar contres i en la primera ens han agafat amb l’1-0»

Xavi, tècnic del Barça

«Tenim fe, tenim amor propi, però no ens surt res», ha recalcat l’entrenador del Barça, i ha assumit la frustració perquè el Barça «se’n va amb les mans buides». El problema és que l’equip és irreconeixible. «El futbol té aquestes coses, el Madrid ha aprofitat els seus moments i ha defensat molt bé», ha argumentat Xavi.

El Madrid ha fet bé tot el que ha fet malament el Barça. «Hem de fer autocrítica, no estem bé, ho sabem. Avui hem parlat d’aturar contres i en la primera ens han agafat amb l’1-0», ha confessat Xavi recordant la jugada en la qual Busquets no ha pogut ni ha sabut fer la falta que demanava l’acció per interrompre el contraatac blanc.

«Som un equip en construcció, hem de ser mes competitius, hem tingut els nostres moments», ha admès l’entrenador del Barça sense trobar explicacions a la sobtada caiguda del seu equip. «No ens ha arribat, no ens ha arribat i el Madrid es posa líder», ha dit Xavi gairebé fent servir les mateixes paraules que va utilitzar fa gairebé un any Koeman («això és el que hi ha») just abans de ser acomiadat.

Notícies relacionades

 

«Hem de millorar, estem en construcció, hem de ser mes competitius». No ha tingut tampoc rebel·lia ni ànima quan més ho necessitava llençant a les escombraries l’oportunitat de redimir-se. Només els joves insolents com Gavi i Ansu han entès la transcendència de la tarda. Poc, massa poc per a un Barcelona que s’esfondra de la manera més estrepitosa. No té cap xarxa. Ni excusa tampoc.