EL PARTIT DEL BERNABÉU

Un Barcelona de mantega cedeix el liderat contra el Madrid (3-1)

AFP/OSCAR DEL POZO

Un Barcelona de mantega cedeix el liderat contra el Madrid (3-1)

L’equip blaugrana es va veure superat per un equip de Champions, el campió, i només va poder sobreviure en una tarda negra

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un gol havia encaixat el Barça en vuit jornades i en va rebre dos en mitja hora mal comptada, així que es va acomiadar aviat, ben aviat, massa aviat del clàssic. I del liderat, del qual presumia precisament per la seva seguretat defensiva, que li donava aquest finíssim avantatge sobre el rival. L’equip blaugrana va passar sense pena ni glòria per un partit gran, per un partit de Champions, contra el campió de la competició, en el duel directe de la Lliga.

Va punxar contra l’Inter i va punxar contra el Madrid, i aquí, un esglaó per sota, hi ha el Barça, molt tendre per afrontar compromisos d’alt voltatge. Un Barça de mantega que roda cap avall davant l’alegria del Bernabéu, que va escampar els seus dimonis del 0-4 de l’any passat contra un Barça pitjor, i d’un Madrid amb uns jugadors que van fer la volta al camp, com si haguessin guanyat un títol. Encara queda molt campionat.

Es trobaran rivals més difícils que el Barça d’ahir, que va sobreviure a una presumible pallissa i va reduir la diferència a la mínima abans de tornar a ser rematat amb un penal en l’últim minut. El Barça va curt de futbol per plantar cara al Madrid; insuficient, a més, si ha d’assumir un arbitratge sibil·lí com el de Sánchez Martínez. Res que no se sàpiga del que pot passar al Bernabéu. 

Quatre canvis

Piqué va pagar el seu mal partit europeu entre els quatre canvis que va fer Xavi, obligat també per la necessitat de fer rotacions, i en el clàssic n’hi va haver d’altres que es van guanyar un altre càstig. No li ha arribat encara l’hora a Busquets, tot i que el gran intocable de l’equip és Pedri. El capità va tornar a ser retirat del camp per Xavi, desbordat per tot arreu, vivint un clàssic desconegut per ell, que els va disfrutar en l’època de bonança. Potser va ser l’últim al Bernabéu, i que en el futur siguin els Gavi, Pedri i companyia que recuperin aquell Barça. El d’avui és una broma comparat amb aquell. 

Un simulacre per molt en construcció que estigui, com argumenta el seu entrenador, encongit en una cita gran i, per tant, desbordat, capaç només de provocar un petit esglai. El debutant Lunin va parar una pilota de Raphinha en el primer xut del partit i va tornar a fer la migdiada, fins que l’àrbitre li va posar el despertador perquè no perdés el temps. Va marxar del seu primer clàssic sense cap taca a la samarreta vermella. Sense suar ni tan sols pels nervis.

El Madrid es va tancar darrere des del principi, sense complexos, res prohibit ni recriminat per l’aval dels resultats. Ningú xiula aquest comportament al Bernabéu, que després va cantar «‘¡olé, olé!’» en una llarga possessió. Ho feia Mourinho i ho fa Ancelotti, que l’ha dotat de molt més futbol i elaboració. L’onze blanc conjuga ara la capacitat de jugar al toc i el galop amb Vinícius, tan disposat a sortir corrents com a encarar qui el defensa. Sergi Roberto va ser l’escollit per marcar-lo, mentre Balde, l’altra opció possible, es va aparellar amb Valverde a l’altra banda. 

La ràbia de Gavi

El Madrid es va refugiar amb el 0-0 per atraure el Barça i justificadament amb el marcador a favor, assegurat ben aviat, el que va augmentar la tremolor dels blaugranes, que van fallar pilotes fàcils des del començament i les difícils després, amb el peu flàccid a mesura que anaven perdent duels. Van començar a guanyar-los quan va entrar Gavi amb la ràbia.

Escombrats per la força física i el convenciment locals, cada arribada blanca amenaçava tempesta. Van ser poques, però letals i en situacions d’avantatge. Sense demanar permís ni demanar perdó, Benzema va engaltar un xut després d’un rebuig de Ter Stegen amb quatre defenses per davant i Valverde va deixar anar una fuetada des del balcó de l’àrea, mentre les arribades del Barça es diluïen sense que ningú acabés la jugada, cosa que multiplicava el risc d’un contraatac. Ni tan sols una centrada rasa de Raphinha, en l’acció més verinosa blaugrana, que es va passejar per la porteria sense que De Jong ni Lewandowski arribessin per mil·límetres. Benzema i Vinícius van estar sempre en inferioritat numèrica davant els quatre defenses, obedients darrere, amables i formalets, mentre que a Lewandowski l’atonyinava Militao cada cop que s’acostava la pilota. Per si de cas.  

Massa tou en el xoc sense cometre cap falta (una de Lewandowski en tot el primer temps, dues en els cinc inicials de la represa), l’evident falta d’intensitat va ser un llast tan evident com la nul·la personalitat de l’equip, sense solucions des de la banda ni lideratge dins el camp. El vell Modric va deixar en evidència el vell Busquets en tots els conceptes futbolístics. Com Ancelotti va repassar Xavi i el Madrid va acomplexar (més) el Barça.

Fitxa tècnica

REIAL MADRID: Lunin (7); Carvajal (6), Militao (), Alaba (6), Mendy (7); Valverde (8), Modric (8), Tchouaméni (7), Kroos (8); Benzema (7), Vinícius (6).

Tècnic: Carlo Ancelotti (6).

Canvis: Camavinga (5) per Modric (m. 78); Rodrygo (s.q.) per Vinicius (m. 84); Asencio (s.q.) per Benzema (m. 88), Rüdiger (s.q.) per Carvajal (m. 88).

BARCELONA: Ter Stegen (6); S. Roberto (6), Koundé (5), Eric (5), Balde (5); De Jong (6), Busquets (4), Pedri (5); Raphinha (4), Lewandowski (5), Dembélé (4).

Tècnic: Xavi Hernández (4)

Canvis: Alba (5) per Balde (m. 60); Ferran (6) per Raphinha (m. 60); Gavi (6) per Busquets (m. 60); Ansu Fati (6) per Dembélé (m. 73); Kessié (s.q.) per Pedri (m. 83).

Gols: 1-0 (m. 12), Benzema. 2-0 (m. 35), Valverde. 2-1 (m. 82), Ferran. 3-1 (m. 91), Rodrygo (p).

Àrbitre: Sánchez Martínez (3), murcià.

Notícies relacionades

Targetes: Vinícius, Gavi, Kessié.

Estadi: Santiago Bernabéu

Actualitzar

Fa 556 dies

FINAL DEL PARTIDO en el Bernabéu. El Real Madrid vence 3-1 y se coloca líder.

Fa 556 dies

M.91. Gol de Rodrygo de penalti.

Fa 556 dies

M.90. Penalti para el Real Madrid.

Fa 556 dies

M.87 Ocasión para Ansu Fati. El delantero recibió un rechace de Jordi Alba y tuvo oportunidad de empatar, pero el remate salió por la izquierda.

Fa 556 dies

M.83. Gool de Ferran Torres. Gavi recupera el balón en un intento de ataque del Real Madrid, y Ansu Fati asiste a Ferran para recortar distancias (2-1)

Fa 556 dies

M.81. Entra Kessié y sale Pedri.

Fa 556 dies

M.76. Entra Camavinga y sale Modric.

Fa 556 dies

M.75 Disparo de Ansu Fati que sale muy cerca del poste izquierdo.

Fa 556 dies

M.74 Amarilla a Modric por una falta sobre Pedri.

Fa 556 dies

M.72 Entra Ansu Fati por Dembélé.

Fa 556 dies

M.70. Falta a favor del Barça que frena la barrera del Madrid.

Fa 556 dies

M.69. Primer disparo a portería del Barça en este segundo tiempo. Remate de Lewandowski fácil para Lunin.

Fa 556 dies

M.68. Córner a favor del Madrid que despeja Ter Stegen.

Fa 556 dies

M.64 Ocasión del Real Madrid. Remate de Vinicius que para Ter Stegen.

Fa 556 dies

M.59. Triple cambio en el Barça. Entran Ferran Torres, Gavi y Jordi Alba por Raphinha, Busquets y Balde.

Fa 556 dies

M.58 Sigue dominando el Real Madrid, que exhibe superioridad en el terreno de juego.

Fa 556 dies

M.51. Gol anulado a Benzema por fuera de juego.

Fa 556 dies

M.50. Primera llegada del Real Madrid. Disparo de Kroos sin peligro para Ter Stegen.

Fa 556 dies

Comienza el segundo tiempo en el Bernabéu, por ahora, con una victoria cómoda para los locales.

Carregar més