«LEWANDOWSKI ESTÀ MOLT MOTIVAT»

Xavi: «El Bayern no serà determinant, no s’han de fer sentències»

Xavi: «El Bayern no serà determinant, no s’han de fer sentències»

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi aspira a guanyar el seu primer partit de Champions. Després d’una mala experiència en la temporadapassada, nouvingut com era a la banqueta del Barça, el tècnic va topar primer amb el Benfica al Camp Nou (0-0) i després amb el Bayern a Munic (3-0). Ara, Xavi retorna a Alemanya, però amb un equip completament nou, disposant, a més, de Lewandowski, la peça diferencial. Al desembre vestia amb la samarra del Bayern; ara llueix orgullós la blaugrana. «Estic esperançat, però amb un perfil molt baix», ha remarcat el tècnic blaugrana, que ja té dibuixat l’onze inicial, però no ha volgut revelar-lo.

«Guanyar o perdre no significa que s’hagi de fer una sentència. No canvia res. És un repte guanyar aquí. Demà és l’hora de la veritat, cada dia ho és per al Barça», ha recalcat l’entrenador blaugrana, rebaixant les «expectatives» sobre aquest duel amb el Bayern. «No podem treure pit, hem de venir amb molta humilitat, l’any passat ho vam passar malament, molt malament», ha reconegut el tècnic.

«Demostrar molta personalitat»

«No podem treure conclusions, han passat nou mesos i tot es veu diferent. Arribem en millor moment que llavors, hem millorat molts aspectes i ens veiem capaços de competir», ha reconegut Xavi, que ha explicat que ha viscut «les dues cares de la moneda» amb el Bayern, per la qual cosa «s’ha de demostrar molta personalitat»

«No podem treure conclusions, han passat nou mesos i tot es veu diferent. Arribem en millor moment que llavors, hem millorat molts aspectes»

Xavi, tècnic del Barça

«Hi va haver èpoques bones del Barça i d’ells. Només hem guanyat dues vegades, no sabia aquesta dada, però sí que sabia que no hem guanyat mai a Munic, tot i que crec que som capaços de fer-ho».

Després, Xavi ha enaltit Nagelsmann («és un gran entrenador, el seu equip et fa una pressió alta fantàstica») sense voler valorar si el seu col·lega es troba sota sospita per aquest mal inici a la Bundesliga, on ha concedit tres empats. «Em sorprèn que estigui qüestionat», ha comentat.

«He vist bé Lewandowski. Està tranquil, motivat, molt motivat. És un líder natural. Va descansar l’altre dia i estarà molt fresc»

Xavi, entrenador del Barça

«¿Quin partit visualitzo? Un partit semblant, tots dos patim sense pilota, serà molt intens en el qual hi haurà una lluita molt forta per tenir la pilota, ho veig agressiu», ha explicat l’entrenador del Barcelona imaginant el paisatge que es pot trobar aquest dimarts a l’Allianz Arena de Munic.

Notícies relacionades

Però Xavi té Lewandowski. «L’he vist bé, tranquil, motivat, molt motivat. És un líder natural. Va descansar l’altre dia i estarà molt fresc», ha dit entorn del davanter polonès, reclamant al Barça que «mostri personalitat per competir contra un dels millors equips del món».

No oblida l’ocorregut el desembre del 2021. «Els vaig dir als meus jugadors que això és el Barça, que has de sortir sense complexos, que has de córrer. Ara hem guanyat en mentalitat i personalitat, canviant molts jugadors».