ANÀLISI TÀCTICA

Les claus del Barça-Viktoria: quan Xavi va fer la gestió de luxe

Les claus del Barça-Viktoria: quan Xavi va fer la gestió de luxe

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Canvis per descansar

Quan Xavi té «una superplantilla», com ell mateix ho va definir, li toca gestionar l’abundància. El tècnic va intervenir des de la pissarra amb sis canvis en l’onze inicial, apostant per una defensa nova on tan sols Koundé repetia respecte a l’onze del Sevilla. Va mantenir el 4-3-3 obrint la porta a les vaques sagrades, amb Alba de titular i Piqué sortint en la represa. I després quan va aparèixer en la segona meitat Pablo Torre ho va fer amb un paper que contenia indicacions tàctiques que va entregar a Ferran Torres per reajustar l’equip.

Pressió i gol

Notícies relacionades

El Barça va viure sempre a camp contrari, executant una excel·lent pressió com a via més ràpida per generar perill, estant Sergi Roberto còmode com a lateral i interior dret. Així va arribar la seva assistència a Lewandowski en el 2-0. Koundé i Christensen van saber esquinçar el Viktoria amb elegants conduccions.

Badada defensiva

El gol del Viktoria va retratar les disfuncions de la defensa blaugrana. Xavi es va enfadar, i amb raó, perquè el seu equip va permetre una còmoda centrada de Jemelka des de la banda esquerra, pròleg d’un altre no menys còmode cop de cap de Sykora. Estava sol a l’àrea petita de Ter Stegen. Un missatge del que no ha de passar.