SOTA SOSPITA

El Barça veu indicis de criminalitat en les renovacions de De Jong, Lenglet, Piqué i Ter Stegen

El club calcula que les extensions que va firmar Bartomeu una setmana abans de dimitir van costar 311 milions extres

El Barça veu indicis de criminalitat en les renovacions de De Jong, Lenglet, Piqué i Ter Stegen

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 20 d’octubre del 2020, tan sols una setmana abans de dimitir acorralat per la moció de censura, Josep Maria Bartomeu va renovar Ter Stegen, Lenglet, Piqué i De Jong. Una ampliació de contractes que buscava reduir el pes de la massa salarial en plena pandèmia. El club es va estalviar uns 18 milions en salaris, 30 en total comptant les amortitzaciones de Lenglet i De Jong. Però no va ser un simple diferiment ja que l’estalvi per a l’últim exercici de Bartomeu va suposar per al club un sobrecost de 311 milions addicionals.

Lenglet, amb contracte fins al 2023, i Ter Stegen (2022) van renovar per tres anys i De Jong (2024) i Piqué (2022) van ampliar dos cursos. Les quatre renovacions es van fer hores abans que es constituís la taula de negociació amb la resta de la plantilla, que havia de tractar les fórmules per rebaixar el cost salarial en plena pandèmia i que va acordar diferir en els següents anys 122 milions en sous i 50 en variables, amb la qual cosa l’estalvi total era de 172. La renovació de Piqué havia anat en aquesta línia, cobrant el mateix salari que tenia en més anys, però en el cas de Lenglet, Ter Stegen i De Jong s’abaixaven una mica aquella primera temporada però després arribaven a gairebé duplicar els seus emoluments. 

La junta directiva de Joan Laporta, que estudia portar-ho a la Fiscalia, ja ha traslladat a aquests quatre jugadors que veu indicis de criminalitat i d’administració deslleial en aquests contractes. Ha proposat remuntar-se als salaris anteriors, assenyalant que en cas contrari ho portarà a la justícia. Piqué, l’únic que no es veia beneficiat per la renovació, és de moment l’únic que s’hi ha mostrat disposat. El central negocia un nou contracte, que acabaria com fins ara el 2024, rebaixant el seu salari molt significativament. Una jugada que, unida a la quarta palanca, facilitaria la inscripció dels cinc fitxatges (Christensen, Kessié, Raphinha, Lewandowski i Koundé, sense comptar als refitxats Sergi Roberto i Dembélé).

El traspàs com a solució

Notícies relacionades

El traspàs de De Jong podria també ajudar en aquest sentit i seria, segons fonts del club, una fórmula per poder resoldre l’embolic de la renovació que va firmar amb Bartomeu. A la passada gira dels EUA ja se li va explicar l’anòmala situació que suposava el seu salari, que arribaria ara als 19 milions. L’internacional neerlandès, que va reiterar el seu desig de seguir a Barcelona, va assenyalar que ho remetria al seu agent perquè ho estudiés.

Malgrat que el Barça va arribar a un principi d’acord amb el Manchester United per traspassar-l’hi per 75 milions més 10 en variables, Frenkie continua sense tenir interès en aquesta opció. El Chelsea és una opció que veuria amb millors ulls, ja que li permetria jugar a la Champions i poder viure a Londres, però de moment és reticent a donar per acabada la seva etapa a Barcelona. En el Gamper, abans de tancar la golejada contra el Pumas, el centrecampista neerlandès va sentir alguns xiulets al ser presentat. 

Temes:

Gerard Piqué