INJECCIÓ D’IL·LUSIÓ

Barça: l’eufòria a cop de palanca

La pretemporada i els fitxatges aixequen l’ànim a l’afició blaugrana

Barça: l’eufòria a cop de palanca

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Feia molt que els culers no sentien aquest pessigolleig infantil abans de començar el nou curs. Els fitxatges i la pretemporada han tornat la il·lusió perduda a una afició assedegada de títols, després d’haver guanyat només una Copa durant les tres últimes campanyes.

La connexió Lewandowski-Pedri

«Necessitava aquest canvi, aquest trasllat a un altre país i a un altre club. Em sento com un nen que té una joguina nova», ha explicat a Sport1 Lewandowski, el més aclamat al Gamper i mascaró de proa d’un Barça que torna a infondre respecte. El Bota d’Or, que encara no s’havia estrenat com a golejador blaugrana, es va guardar el primer gol per al Camp Nou, on també va mostrar la bona connexió amb Pedri, a qui va fer dues assistències estel·lars. «És un luxe jugar amb ell, és un espectacle. Espero que ens doni moltes alegries, a mi i a l’afició», va comentar el bigolejador canari. Després d’estar gairebé tota la temporada passada lesionat, la recuperació de Pedri i la seva societat amb el ‘killer’ polonès auguren grans nits.

Un nou Dembélé

Un nou DembéléLa competència que hi ha a la davantera fa que ningú es pugui adormir si vol tenir uns minuts, que van més cars que mai. Conscient d’això, Dembélé s’ha posat les piles. Des del refitxatge, sembla un altre i busca amb més afany la porteria. Si la temporada passada només va marcar dos gols, contra el Linares a la Copa i contra l’Athletic a la Lliga, aquesta pretemporada s’ha convertit en el pitxitxi, amb cinc gols. Tot apunta que començarà de titular contra el Rayo, juntament amb Lewandowski i Raphinha, davantera titular els dos últims amistosos.

El factor Camp Nou

«Ens hi deixarem la pell; ho donarem tot, però necessitem el vostre suport», va dir Xavi durant la seva presentació al Gamper. Abans del trasllat a Montjuïc la temporada que ve, el Barça vol tornar a omplir el Camp Nou. L’assistència a la Lliga l’any passat va ser de 53.982 espectadors, 20.000 menys que abans de la pandèmia (75.208). Diumenge van acudir al Camp Nou 83.021 aficionats. Amb la supressió de les excedències d’abonaments i amb els nous fitxatges, la directiva confia que els devots barcelonistes tornin a omplir el temple blaugrana. Començant per dissabte, contra el Rayo Vallecano.

La pressió alta

Notícies relacionades

Una de les constants d’aquest nou Barça és la pressió alta després de la pèrdua. Això és el que va tornar a fer l’equip blaugrana contra el Pumes, sobretot els 10 primers minuts. «És el que hem d’aconseguir els 90 minuts. Avui és difícil. S’entén que és un amistós, però no podem abaixar la intensitat. Per això necessitem tenir les posicions doblades amb jugadors amb molt nivell», comentava Xavi. L’últim gol, de Frenkie de Jong, al minut 83, va arribar precisament d’una recuperació del centrecampista neerlandès davant la sortida de pilota mexicana.

Rebaixes i sortides

El Barça, a més d’activar aquesta setmana la quarta palanca per poder inscriure els nous reforços, continua treballant en les sortides i rebaixes per reduir la massa salarial. De Jong de moment continua reticent, tant a sortir com a retallar-se el sou. El club, després de reunir-se amb Piqué la setmana passada perquè accepti retocar-se els emoluments, ha parlat amb el capità Busquets de com fer possibles les inscripcions dels fitxatges i dels que poden arribar (Mateu Alemany continua treballant en les arribades de Marcos Alonso i Bernardo Silva). Després de deixar marxar gratis Mingueza, Riqui Puig i Neto, la directiva confia trobar sortida abans de dissabte a Umtiti i Braithwaite, esbroncat diumenge pel Camp Nou per la seva negativa a marxar, igual que li va passar al central francès el Gamper passat. Abde i Memphis Depay també busquen un equip nou davant l’‘overbooking’ que hi ha a la davantera.