GAMPER PER A LA IL·LUSIÓ

El Camp Nou i Alves constaten la mutació del Barça

Lewandowski i l’esbroncat Braithwaite, cara i creu de la presentació blaugrana

El Camp Nou i Alves constaten la mutació del Barça

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest Gamper no s’ha assemblat gens a l’últim. La depressió que sentia el barcelonisme l’any passat, tres dies després de l’adeu del traumàtic de Leo Messi, contrasta amb l’optimisme que traspua ara amb l’arribada de Lewandowski i els altres fitxatges.

Dels tres golejadors de l’any passat, un ja no hi és (Riqui Puig) i els altres dos són a la rampa de sortida: Memphis Depay i Braithwaite. Aquest últim s’ha emportat aquest diumenge una sonora xiulada per les seves reticències a marxar, igual que li va passar l’any passat a Umtiti. El central francès no ha acudit al Gamper, per la qual cosa s’ha estalviat una altra bronca com la que va patir a la ciutat esportiva la temporada passada.

Il·lusió per bandera

El 9 que portava fa dues temporades Braithwaite és el que porta ara Lewandowski. El davanter polonès ha sigut el més ovacionat en la presentació de l’equip, en què il·lusió ha sigut la paraula que més han repetit Xavi i Busquets en els seus parlaments. «Comencem un any molt il·lusionant i res m’agradaria més que fer-vos feliç... I això passa per guanyar títols. Ens hi deixarem la pell, ho donarem tot, però necessitem el vostre suport. Som el millor club del món i us necessitem», ha sentenciat el tècnic blaugrana.

Abans del trasllat a Montjuïc la temporada que ve, el Barça vol tornar a omplir el Camp Nou. L’assistència en Lliga l’any passat va ser de 53.982 espectadors, 20.000 menys que abans de la pandèmia (75.208). Aquest diumenge van acudir 83.021 aficionats. Estrelles com Lewandowski són el millor reclam per a un Barça que estava orfe d’il·lusió i gols després de la traumàtica sortida de Messi.

Notícies relacionades

Joan Laporta està convençut que el Bota d’Or podrà tornar a estar dissabte vinent sobre la gespa del Camp Nou i que el club «no tindrà cap problema» per inscriure tots els jugadors fitxats abans del debut contra el Rayo. «Hi ha jugadors que han de sortir i hi haurà alguna alta més. El que espero per aquesta setmana vinent, però, és la inscripció dels fitxatges», ha comentat abans de donar-li una placa de record a Alves.

El lateral brasiler, el segon estranger amb més partits al Barça (431), va ser mantejat pels seus excompanys després de constatar que el Barça actual no s’assembla en gairebé res al que va deixar fa un mes i mig, tant pel que fa a recursos com en l’estat anímic. En tres minuts Lewandowski s’ha estrenat com a golejador blaugrana amb un toc de fantasia, abans de fer dues assistències estel·lars a Pedri. Una societat que augura moltíssims dividends aquest curs. El paradigma de la mutació del Barça és Dembélé, que des del seu refitxatge s’ha destapat com a golejador i és el pitxitxi de la temporada amb cinc gols.