NOVA ETAPA PER A L’ETERNA PROMESA

Los Angeles: final de la pel·lícula de Riqui Puig a Barcelona

Després de ser descartat per a la gira americana, el planter jugarà als EUA als Galaxy

Ha disputat tres partits sencers en dos anys i ha vist com l’avançaven Pedri, Ilaix, Nico, Gavi i ara Pablo Torre

Los Angeles: final de la pel·lícula de Riqui Puig a Barcelona

INSTAGRAM

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Final de la pel·lícula de Riqui Puig a Barcelona. L’eterna promesa blaugrana marxarà amb 22 anys a la MLS dels EUA, un destí més propi d’il·lustres veterans que de joves talents. Los Angeles Galaxy serà finalment la seva nova llar després que no aparegués cap opció que el convencés a la Lliga i a Europa.

Passaven els anys, passaven els entrenadors i Riqui continuava veient com li passaven per davant altres ‘teenagers’: primer Pedri, després Ilaix, Gavi, Nico i ara fins i tot Pablo Torre. Semblava que l’arribada de Xavi podia canviar l’escenari, però tampoc. El tècnic egarenc li va donar els 90 minuts a Mallorca i perquè només hi havia dos centrecampistes del primer equip disponibles i només li va donar continuïtat en el tram final del curs passat. Amb la Champions assegurada va jugar els últims quatre partits de lliga (el del Getafe sencer) en els quals va acumular 165 minuts, gairebé un terç dels 525 que li van donar Koeman, Sergi i Xavi el curs passat. En dos anys només ha jugat tres partits sencers.

Ernesto Valverde, que el va fer debutar el desembre del 2018 (a la Copa contra la Cultural Leonesa), només el va tornar a utilitzar en dues trobades de Lliga més aquella temporada i no li va donar ni un minut en la següent. La seva sort va semblar canviar amb Quique Setién, que va començar apostant per ell. Va ser decisiu en la victòria contra el Granada en l’estrena del nou entrenador i titular en el següent duel, de Copa a Eivissa. Va cantar en el gol local i a partir d’aquell moment va perdre la confiança del tècnic, que només li va donar continuïtat l’últim mes de Lliga, tot i que a la Champions no li va fer cas: en la tornada de vuitens contra el Nàpols va preferir fer debutar Monchu  i Riqui va contemplar des de la banqueta el 2-8 de Lisboa.

D’ombra en ombra

Des que va debutar fa tres anys i mig només ha disputat 1.937 minuts, en els quals ha aportat dos gols i tres assistències. Koeman li va posar la creu fa dues temporades quan el va deixar fora de la llista del trofeu Joan Gamper i el va instar a buscar-se equip. Quan RAC-1 va fer pública aquesta conversa l’entrenador el va acusar de ser un «filtrador». Ilaix Moriba li va passar per davant i, tot i que Riqui va acabar participant en 24 xocs, en gairebé tots va ser menys de mitja hora i només un de complet davant l’Alabès.

Joan Laporta va expressar en públic i en privat el seu desig que sota el seu mandat Riqui tingués més oportunitats, qualificant-lo de «jugador estratègic per al club». Però amb Koeman amb prou feines va tenir algunes estonetes i, malgrat que Sergi Barjuan el va fer jugar en dues de les seves tres trobades a la banqueta, Xavi gairebé no va fer cas a l’hereu del seu dorsal 6.

Notícies relacionades

Per si hi havia dubtes, el tècnic barcelonista no se’l va emportar a la gira dels EUA i li va deixar clar que tampoc comptaria amb ell aquesta temporada. Ironies del destí Riqui sí que anirà finalment als EUA per jugar a la MLS. La seva sortida s’ha de concretar en les pròximes hores perquè el mercat de la MLS es tanca dijous.

Un mes per aclarir set casos

Caldrà veure què passa amb la resta de descartats ja que, a excepció de Mingueza, la resta (Braithwaite, Umtiti i Neto) segueixen a l’espera de destí. Pjanic, un altre que era a la rampa de sortida, sembla estar convencent Xavi com a recanvi de Busquets al pivot. El centrecampista bosnià estaria disposat a rebaixar-se el sou per quedar-se, una cosa que de moment no contempla Frenkie de Jong. Al neerlandès li continuen ensenyant la porta igual que al seu compatriota Memphis Depay, que sap que amb l’‘overbooking’ de davanters, tindrà pocs minuts. Com li podria passar a Dest si arriba Azpilicueta. Caldrà veure quants d’ells segueixen al Camp Nou l’1 de setembre a les 23.59, hora del tancament de mercat.