EL MERCAT BLAUGRANA

Barça: de la setmana dels davanters a la dels defenses

El club blaugrana, després de deixar tancades les incorporacions de Dembélé, Raphinha i Lewandowski, vol accelerar les arribades d’Azpilicueta, Marcos Alonso i Koundé

Barça: de la setmana dels davanters a la dels defenses

EP

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En una setmana el Barça ha deixat tancades tres peces per apuntalar, de la millor manera, la davantera: a més de tornar a fitxar Dembélé, a cost zero en lloc dels 105 milions més variables que va costar el 2017, ha tret la cartera amb les arribades de Raphinha (58 milions, més 9 en variables) i Lewandowski (45 +5). Tres reforços que suposen un salt de qualitat per a la davantera blaugrana, que passa a ser una de les més potents d’Europa. El club confia poder enfortir també la defensa, a partir de dilluns, amb un altre trio de fitxatges.

Els noms dels escollits no són cap secret: Koundé, Marcos Alonso i Azpilicueta. Les tres operacions estaven ben encarrilades tot i que pendents totes dels fitxatges del Chelsea. El conjunt londinenc volia tenir lligats els recanvis dels dos laterals espanyols abans d’obrir-los la porta perquè es retrobin amb Christensen al Camp Nou. Només és qüestió de temps i Xavi espera poder-los tenir abans que s’acabi la gira nord-americana.

Marcos Alonso aportaria la competència que Alba mai ha tingut al carril esquerre i Azpi, el fitxatge que més s’ha accelerat en les últimes hores, a més de ser una garantia per al lateral dret, pot jugar també de central.

Paradoxalment, el Chelsea també havia acostat Koundé al Barça. El central sevillista ja va estar a punt de marxar cap a Stamford Bridge l’estiu passat. Tot semblava indicar que aquest any el club anglès tornaria a la càrrega però una operació quirúrgica i la irrupció blaugrana havien canviat l’escenari. Koulibaly, que era el ‘pla b’ de Mateu Alemany si no podia pescar Koundé, acaba de fitxar pel Chelsea, un moviment que ha aplanat el camí per al Barça, tot i que els ‘blues’ (després de perdre Rudiger i Christensen) encara no han tirat la tovallola.

L’hereu de Piqué

Koundé és l’home cridat a ser el relleu de Piqué en la defensa. Xavi ja li va dir al central català que no seria titular la temporada vinent. Amb Araujo com a insubstituïble, Gerard Piqué aspirava fins ara a competir per l’altra plaça amb Eric Garcia i Christensen. L’arribada de Koundé canviaria totalment el panorama. «Koundé és un gran jugador, que els millors siguin aquí», va demanar Araujo des dels EUA.

El defensa francès, per edat (23) i condicions, seria una inversió a curt, mitjà i llarg termini, a diferència dels veterans Azpilicueta (32) i Marcos Alonso (31). Compta amb l’avantatge sobre Christensen de conèixer bé la Lliga i garanteix una excel·lent sortida de pilota, una de les principals virtuts d’Eric i Piqué.

Notícies relacionades

Però el futbol és impredictible, com bé sap el Barça amb Umtiti, un altre defensa francès que va arribar al Camp Nou gairebé amb la mateixa edat que la que té Koundé i que, després de dos anys excepcionals que van fer pensar que el club tenia un central per anys, va veure frenada la seva carrera pels problemes físics. Koundé també va haver de passar per quiròfan el mes passat per unes molèsties als isquiotibials que l’havien perseguit la temporada passada. Una operació que va refredar l’interès del Chelsea i que va ficar el Barça en la carrera per fitxar-lo. Això sí, escaldat pel cas Umtiti, el club barcelonista s’ha interessat pel seu estat físic, però l’entorn del jugador li ha assegurat que estarà a punt per començar la temporada.

El Chelsea, a l’aguait

El Sevilla, que ja s’ha desprès de Diego Carlos, ja s’ha resignat a vendre el seu altre central. El preu de sortida són 60 milions, però el Barça vol rebaixar-lo fins als 40 afegint algun jugador en l’operació. Inicialment s’havia temptejat l’opció de Memphis Depay, però el neerlandès prefereix buscar un altre destí, per la qual cosa el Barça va oferir Abde, un altre dels damnificats per l’’overbooking’ de davanters. Però el Sevilla prefereix diners i aquesta setmana, cosa que el Chelsea sembla disposat a oferir aquest cop.