LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Gira EUA: un inici molt diferent per a Xavi

El tècnic podrà comptar amb Raphinha, Dembélé i Lewandowski en la pretemporada americana

L’entrenador, que no ha viatjat per problemes burocràtics, deixa fora del vol a Miami els descartats i convoca cinc jugadors del filial

Gira EUA: un inici molt diferent per a Xavi

FCB/GERMAN PARGA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va aterrar enmig de la temporada passada amb un Barça en flames després de la marxa de Messi i Koeman i amb el repte de ficar l’equip a Champions tant sí com no. Va haver d’anar implantant les seves idees sobre la marxa i amb els elements que hi havia fins que el mercat d’hivern li va donar una mica d’aire amb l’arribada d’Alves, Adama, Ferran Torres i Aubameyang. Ara Xavi inicia la seva segona temporada a la banqueta d’una forma ben diferent: no només per poder fer una pretemporada, sinó perquè podrà començar la gira dels EUA amb la majoria de les peces que havia demanat per reforçar l’equip, sobretot en atac, amb Lewandowski com a joia de la corona.

A l’espera que el golejador polonès s’uneixi a a l’expedició americana, el tècnic ja comptarà amb dos extrems més: Raphinha i el refitxat Dembélé, que, tot i que ja s’havia entrenat aquesta setmana amb el grup, no va disputar el primer amistós a Olot. Un partit en el qual van debutar Kessié i Pablo Torre però que es va perdre Christensen. El central danès s’estrenarà com a blaugrana als EUA, igual que Lewandowski.

En la convocatòria de 28 jugadors que han volat cap a Miami hi ha cinc jugadors del filial: Arnau Tenas, Abde, Casado i Balde, a més de Pablo Torre. Com estava previst, no han viatjat els descartats Neto, Mingueza, Umtiti, Riqui Puig i Braithwaite. Xavi, per problemes administratius, no ha pogut pujar a l’avió tot i que espera posar rumb als EUA en els pròxims dies. Sí que s’ha afegit a la gira Pjanic, que, tot i que eés a la rampa de sortida, espera convèncer el tècnic barcelonista per seguir, sobretot si Frenkie de Jong acaba marxant.

El Barça disputarà el primer partit de la gira el 19 de juliol a Miami contra l’Inter Miami, copropietat de David Beckham, on juga Gonzalo Higuaín. Quatre dies després arribarà el primer clàssic a Las Vegas. Els blaugrana també jugaran el 26 de juliol contra la Juventus a Dallas i tancaran la gira a Nova York davant el NY Red Bulls el 30 de juliol.

¿Tornaran tots el dia 30?

Notícies relacionades

Xavi espera que quan torni a Barcelona hagin arribat les peces que li falten en defensa (Koundé, Azpilicueta i Marcos Alonso) i que s’hagi desbloquejat una mica l’operació sortida. El club vol que De Jong i el seu compatriota Depay facin les maletes per rebaixar la maleta de la massa salarial.

El centrecampista encara no està convençut de l’oferta del Manchester United (que pagaria 75 milions més en variables), mentre que Mateu Alemany vol ficar el davanter en l’operació Koundé. Depay, al qual li queda un any de contracte, sap que amb l’arribada de Lewandowski i de Raphinha i la continuïtat de Dembélé no tindria lloc. Caldrà veure si els dos neerlandesos, que han volat aquest dissabte a Miami, estaran amb la resta de l’equip en el vol Nova York-Barcelona que surt a les 23.55 el 30 de juliol.