Tres anys més un d’opcional

El Barça fa oficial l’acord amb el Bayern per Lewandowski

El club blaugrana pagarà 45 milions més 5 en variables pel davanter polonès

El Bota d’Or, garantia del gol perdut després de l’adeu de Messi

El Barça fa oficial l’acord amb el Bayern per Lewandowski
4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça volia Lewandowski.  Lewandowski volia deixar Munic per anar-se’n a Barcelona. Només faltaven dos elements per a l’equació: que el Bayern el deixés marxar i que el club blaugrana trobés marge salarial per inscriure’l. El primer punt s’ha desbloquejat, ja que el conjunt bavarès ha acceptat el seu traspàs.

A les sis de la tarda de dissabte el Barça ha fet oficial el principi d’acord. «Tenim un acord verbal amb el Barça per Lewandowski. Ara fa falta redactar els papers de l’operació», ha explicat avui dissabte el director general bavarès, Oliver Kahn, sobre el pacte assolit. «Mateu Alemany, Hasan Salihamidzic i jo vam estar tot el divendres enganxats al telèfon i parlant fins a la mitjanit per tancar un acord que ha sigut beneficiós per a totes les parts», ha explicat Pini Zahavi, agent del jugador, a ‘Sky Alemanya’.

El davanter polonès, que a l’agost complirà 34 anys, va comunicar ja a l’abril a Kahn la seva decisió. El guanyador del ‘The Best’ acabava contracte l’any que ve, per això el campió alemany es trobava en el dilema de vendre el seu jugador franquícia al juny o deixar-lo escapar gratis. El golejador ha remat a favor deixant clar no només que deixaria Munic després de vuit temporades, sinó també que el seu únic destí seria el Camp Nou, evitant així una subhasta que n’hagués disparat encara més el preu. Finalment, el Barça pagarà 45 milions més 5 en variables i li farà un contracte de tres temporades, més una quarta opcional. És la venda més alta de la història del Bayern.

El golejador es convertirà en el quart fitxatge blaugrana després de Kessié, Christensen i Raphinha, a part de Pablo Torre (que en principi tindrà fitxa del filial) i el refitxatge de Dembélé. Xavi espera poder tenir-lo a les seves ordres en la gira dels EUA, perquè pot disputar el primer clàssic contra el Madrid el 23 de juliol.

Aquest dissabte Lewandowski s’ha acomiadat dels seus companys en el seu últim entrenament amb el Bayern, a l’espera que se’n fes oficial el traspàs. «Després de la gira als Estats Units amb el Barça tornaré per acomiadar-me bé i organitzar alguns assumptes», ha explicat a Sky Sports. «Aquests vuit anys han sigut especials i això no ho oblidaré». Totes les parts eren conscients que la millor solució era deixar resolt el tema abans de la presentació, aquest dissabte a la tarda, del campió alemany. Mentre el Bayern es retrobava amb l’afició, ell es reunia amb la família a Mallorca, des d’on viatjarà als EUA per conèixer la seva nova plantilla.

Els 30 gols de Messi

Més enllà dels debats que pugui generar la seva edat i la durada del nou contracte, el que és inqüestionable és el salt de qualitat que suposa per a la davantera blaugrana. Koeman es preguntava abans de la marxa de Messi qui marcaria els 30 gols per temporada en Lliga que garantia Leo. El curs passat els màxims golejadors van ser Depay i Aubameyang (que va arribar a meitat de curs), amb 13 en tots els partits. En canvi, Lewandowski va tornar a guanyar per segon any consecutiu la Bota d’Or la temporada passada com a màxim golejador europeu, al marcar 35 en la Bundesliga. Ha sigut el pitxitxi del campionat alemany en 7 ocasions i en els últims 7 anys no ha baixat dels 40 gols en totes les competicions en la seva primera temporada.

A més, és un especialista en llançaments de falta, una de les carències que va patir el Barça després de la marxa de Messi. Des que Leo, que en va marcar 50 com a culer, vaencertar l’última a Mestalla el 2 de maig de l’any passat, els blaugranes no han aconseguit transformar-ne cap. Una ratxa negra que ja ascendeix a 57 partits, els quatre últims del curs anterior i els 53 del passat, en el qual el caseller continua en blanc.

El sudoku del ‘fair play’

Notícies relacionades

Resolt el primer escull, el del traspàs de Lewandowski, ara Mateu Alemany haurà de buscar-li encaix al sudoku del ‘fair play’. El club va fer saber dijous que la sortida de Frenkie de Jong és clau per poder inscriure Kessié, Sergi Roberto i Christensen. La seva marxa alliberaria 42 milions de massa salarial. Per poder donar d’alta Raphinha i el refitxat Dembélé, el club calcula que necessitaria, a més d’activar la segona palanca econòmica, alliberar 25 i 30 milions d’euros addicionals en forma de retallades de fitxes o més sortides.

A això s’hi hauria d’afegir ara la fitxa de Lewandowski i la dels defenses que vol incorporar Xavi (Koundé, Azpilicueta i Marcos Alonso). A l’espera d’apuntalar la defensa, el tècnic ha passat a tenir una de les millors davanteres d’Europa: a més de Lewandowski, compta amb el recuperat Ansu Fati, el repescat Dembélé, Raphinha, Aubameyang, Ferran Torres i Memphis Depay (tot i que aquest podria sortir ben aviat). Res a veure amb el panorama que tenia Xavi en el seu debut, quan va haver d’alinear d’inici una davantera de circumstàncies amb Gavi, Memphis i Ilias Akhomach