MADRID 75 - BARCELONA 85

El Barça frena la ratxa del Madrid i s’emporta un altre clàssic

Els blaugranes, que havien perdut quatre dels últims cinc partits, assalten el Wizink

Mirotic, malgrat no mostrar la seva millor versió després de la covid, tomba el seu exequip, que encadenava vuit triomfs

El Barça frena la ratxa del Madrid i s’emporta un altre clàssic

EFE / FERNANDO VILLAR

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça semblava imparable fa un mes i mig, quan va aixafar el Madrid en l’últim clàssic de l’Eurolliga. Després de dominar aquest partit de principi a final, els blaugranes sortien com a favorits per al següent duel amb els blancs, que s’havia de disputar el 2 de gener. Però les baixes per covid van obligar a ajornar l’enfrontament fins aquest diumenge i des d’aleshores el panorama havia canviat per complet. Des de l’últim clàssic, els madridistes havien enllaçat vuit victòries mentre que els blaugranes havien perdut quatre dels últims cinc enfrontaments. Però al Wizink el Barça va sortir disposat a recuperar la seva millor versió i va assaltar el feu blanc.

I ho va fer sense haver de recórrer a la millor versió de Mirotic. Sarunas Jasikevicius va recuperar la seva estrella, que en l’últim partit contra el seu exequip va aconseguir el seu rècord de valoració a l’Eurolliga (39) i va igualar el d’anotació (31). Després de superar la covid no va estar tan fi, però va ficar un triple decisiu.

Pablo Laso també va poder tornar a comptar amb Edy Tavares, tot just sortit també de la quarantena, a més de Gaby Deck. Nou mesos després d’emprendre la seva fallida aventura americana i el seu coqueteig amb el Barça, l’aler argentí tornava a vestir de blanc. Però el Barça va amargar el seu retorn i l’homenatge a Felipe Reyes, l’excapità madridista que es va retirar al juny després de 17 temporades.

Sanli guanya el duel a Tavares

Va ser un triomf coral, consolidat en la millora de la intensitat i la defensa. La intensitat de Davies a les dues cistelles i els triples de Kuric i Mirotic donaven un mínim avantatge al descans (40-42). El Barça va tornar a la pista molt més intens, obrint la primera gran bretxa de la mà de Sanli. El pivot turc no només va lluitar amb Tavares en defensa sinó que va curtcircuitar el gegant blanc amb el seu llançament exterior, i va sumar 10 punts en el tercer acte.

Gràcies a la ‘carta turca’, el bloc de Jasikevicius es va plantar en l’últim acte amb una renda de nou punts, que semblava un món en un enfrontament que havia sigut molt igualat en la primera meitat. Però el Madrid va enfortir la defensa i va ajustar el marcador. Quan més turbulències hi havia, Sanli va tornar a emergir, fent-se gegan sota les dues cistelles. I quan se’n va anar a la banqueta, la intensitat defensiva dels seus companys i els tirs lliures van mantenir viva la nau barcelonista fins que un triple de Mirotic, a 20 segons del final, va situar un 73-81 determinant. Kuric, també des dels 6,75, va tancar el marcador i va empatar amb Sanli com a màxim anotador del matx.

Tornada feliç de Laprovittola

Notícies relacionades

«Aquí sempre serà difícil, però estem contents perquè no hem vingut aquí en molt bona forma», reflexionava Jasikevicius, abans de destacar l’actitud de Mirotic i Laprovittola, que van rebre un marcatge estret de la seva antiga afició. «Per als dos Nicos no és fàcil però han estat molt sòlids i centrats».

Mentre que Mirotic ja hi està acostumat, era la primera visita de Laprovittola al seu antic pavelló des que a l’estiu va agafar el pont aeri. «És un triomf molt important per a tothom, sobretot per mi, com l’hi vaig dir a la meva filla. M’he concentrat i he intentat ser el més sòlid possible», va comentar el base, el més valorat del partit. «Les coses han sortir i és una mostra de què som com equip».