CHAMPIONS

«Si Neymar s’hagués quedat, el Barça hauria guanyat dues o tres Champions més», afirma Guardiola

El brasiler alimenta les especulacions sobre el seu futur: «Faré el que sigui millor per a tothom»

«Si Neymar s’hagués quedat, el Barça hauria guanyat dues o tres Champions més», afirma Guardiola
1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En la seva vuitena temporada a Europa, Neymar no ha aconseguit el seu propòsit de ser elegit o considerat el millor jugador del món. Sempre va tenir per davant Leo Messi o Cristiano Ronaldo. I quan algun dels dos va baixar del podi, ell no va ser entronitzat.

L’altre objectiu sí que l’ha complert, però superficialment. Només ha conquistat una Champions League. Amb el Barça, a la seva segona campanya de blaugrana, alineat juntament amb Luis Suárez i Messi. El trofeu del 2015, amb el triomf per 3-1 sobre la Juventus (ell va marcar el tercer gol), és l’únic del seu palmarès. L’any passat el va veure de prop, al disputar la final i perdre-la davant el Bayern de Munic.

«Quan vaig arribar a París fa quatre anys [2017] vaig dir que la meva prioritat era guanyar la Lliga de Campions», va repetir ahir. Neymar va fugir de l’ombra de Messi dos anys després del títol de Berlín per progressar i no ho ha aconseguit. Hi han sortit perdent tots dos. Tampoc Messi ha tornat a aixecar el cobejat trofeu.

La diversió de la felicitat

Notícies relacionades

«Si Neymar s’hagués quedat al Barcelona, haurien guanyat dues o tres Champions més. Aquest trident era imparable, el millor que vaig veure en la meva vida», va afirmar Pep Guardiola, prement la nafra d’una separació dolorosa. El futbolista brasiler va ser el primer a penedir-se després de marxar i deixar penjat el Barça d’Ernesto Valverde el 2 d’agost, enmig de la pretemporada. Al cap d’unes setmanes, ell ja es movia per tornar.

La diversió d’insinuar-se –encara hi ha una demanda contra el club– va acompanyada també de freqüents proclames d’amor i fidelitat al PSG. «Ja he dit que soc molt feliç aquí. Em sento millor que en les temporades anteriors», va assegurar el davanter, el contracte del qual acabava el 2022. Preguntat per si el renovarà, va multiplicar les especulacions: «Faré el que sigui millor per a tothom».

Temes:

Pep Guardiola