DESPRÉS DE LA PRIMERA DERROTA

Les carpetes pendents de Koeman

El tècnic dissecciona la caiguda en el rendiment del Barça, que ha anat de més a menys en l'inici de la Lliga

L'equip, que dimarts debuta a la Champions, ha perdut gol, simbolitzat en un ofuscat Griezmann

marcosl55465976 soccer football   la liga santander   getafe v fc barcelona 201018175939

marcosl55465976 soccer football la liga santander getafe v fc barcelona 201018175939 / JUAN MEDINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Al primer revolt, primera rebolcada seriosa del nou, tot i que semblava vell, Barça. Va caure a Getafe la nit que Koeman va tocar més que mai l’equip, amb la inclusió de Dest, forçat lateral esquerre, obrint la porta a Pedri i confiant, per primera vegada, en Dembélé atorgant-li, a més, a Griezmann tot allò que havia demanat. Mirar a la porteria des del centre de l’atac.

Però l’equip es va quedar sec en el quart partit de Lliga. Ha anat de més a menys el Barça de Koeman en el rendiment després d’encadenar dues victòries inicials que van alimentar una ràpida reconstrucció.

Fer «autocrítica»

Ara, el Barça està obligat a emprendre una seriosa «autocrítica», com va admetre Busquets després de la primera derrota, o «a mirar-se més a si mateix», com va remarcar el tècnic, que refugiar-se en les excuses arbitrals, que no el portarà enlloc.

A Getafe, només hi va haver un xut a porta: el pal de Messi

Ho ha de fer just abans del seu debut a la Champions demà davant el Ferencvaros en un Camp Nou sense públic i amb el clàssic contra el Madrid a la cantonada. Dissabte. Ha de solucionar aquesta baixada de la producció ofensiva, retratada dissabte, quan el Barça amb prou feines va firmar un xut a porta. El pal de Messi.

 L’equip de Koeman va començar la Lliga amb els seus quatre gols al Vila-real, va prosseguir després amb tres al Celta, jugant amb un menys durant 45 minuts, i en els últims 180 minuts (Sevilla i Getafe) només n’ha firmat un, el de Coutinho a l’equip andalús.

El principal problema és que amb prou feines van trepitjar l’àrea, malgrat que Koeman va acabar fent servir tots els jugadors amb perfil atacant que tenia a la plantilla. Messi, Griezmann, Pedri i Dembélé de sortida; Ansu Fati, Coutinho, Trincao, fins i tot Braithwaite i Riqui Puig, tots dos debutaven, a la segona meitat. Ni així va generar perill.

Antoine Griezmann, un cas

Vuit jugadors, i de perfil ben diferent, per a idèntic resultat: un equip sense rematada. Tot això resumit, de nou, a la figura de Griezmann, que continua igual de gris i ofuscat. A ell, que solia ser quirúrgic i precís en aquestes definicions d’un contra un, se’l veu ara angoixat.

Griezmann no troba el seu lloc, amb un gol en els últims 17 partits oficials

El francès va fallar dues situacions així davant Bono, el meta del Sevilla, que li van costar el retret públic de Koeman, i en va errar dissabte una de claríssima davant Sòria, el porter del Getafe, enviant un cop amb la dreta als núvols, tot i que el tècnic va evitar després qualsevol missatge públic sobre aquesta acció.

Sembla que Griezmann està turmentat futbolísticament, incapaç de trobar-se a si mateix. Poc importa on jugui i qui sigui el seu entrenador al Barça. És igual que sigui Valverde, Setién o Koeman...

No troba el seu lloc, necessitat com està, i cada vegada més, d’un gol alliberador, que li permeti espantar tants fantasmes. El drama per a Griezmann no és que no marqui (porta un gol en els 17 últims partits oficials amb el Barça) sinó que ni xuta: un xut a porteria en 264 minuts de Lliga.

La il·lusió Pedri

A l’espera que el francès es retrobi i que les estrelles, començant per Messi (un gol, i de penal, en aquest inici), siguin tant decisives com s’espera, els únics focus d’il·lusió en el nou projecte de Koeman neixen dels joves. Al principi va ser Ansu Fati, que porta tres dels vuit gols de l’equip, i ara és Pedri. «Hem optat per Pedri, està demostrant que té prou qualitat per jugar al Barça», va dir Koeman.

«Pedri està demostrant que té prou qualitat per jugar al Barça» (Koeman)

Notícies relacionades

Queda plena la carpeta d’afers pendents per al tècnic, que ja assumia que la reconstrucció no seria en dos dies. Ni, per descomptat, en dos mesos. El 2-8 del Bayern de Munic data del 14 d’agost.

Conflicte amb la junta

Lenta i costosa, si és que, finalment, acaba tenint èxit enmig d’una crisi institucional, que afecta, i molt, la plantilla. Després de la derrota a Getafe, es va conèixer que Ter Stegen, De Jong i Lenglet, com va revelar La TDT de Catalunya Ràdio, no van firmar el burofax de la plantilla en contra de l’«adequació», segons ho anomena la junta, dels salaris. Els 21 restants sí que rebutgen la postura de la directiva de Bartomeu.