L'actualitat blaugrana

El cara a cara crucial per al futur de Messi

Bartomeu i el pare del futbolista argentí tenen previst reunir-se a Barcelona amb les posicions enverinades

zentauroepp54734689 messi barto200901213546

zentauroepp54734689 messi barto200901213546

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Fa una setmana, es va rebre a les oficines del Camp Nou el famós burofax que hauria fet caure l’adjacent Miniestadi si no fos perquè ja és tot runa. Va tremolar el club, encara en estat catatònic després del 2-8 de Lisboa, pel sotrac del missatge. Leo Messi va dir fa una setmana que volia marxar i avui dia continua pensant el mateix. En una posició de rebel·lia i, possiblement, més feble, però se sent fora i actua d’acord amb això. 

Josep Maria Bartomeu ha conservat els peus en la seva posició. No està disposat a deixar anar l’estrella esportiva i baluard comercial del FC Barcelona. És el que li ha anat comunicant a la família Messi per missatges i per telèfon i és el que tornarà a repetir, segurament avui, cara a cara, a Jorge Messi, pare del futbolista, que ahir va pujar a bord d’un avió privat amb destinació a Barcelona i un futur incert.

Una televisió argentina va retransmetre en directe l’enlairament de l’avió amb el qual volava el pare de la figura. Tal és l’expectació de la reunió. Porta el missatge del seu fill, que es considera desvinculat del club, segons la interpretació que li han transmès els seus advocats sobre el seu contracte. Bartomeu el rebrà amb una oferta de renovació fins al 2022, la que, segons el club, van estar negociant al juny. S’està demostrant que els 700 milions de la clàusula són un autèntic blindatge. 

El Barça només vol parlar de renovar Messi fins al 2023 i creu que l’argentí té el problema

¿Existeix un punt mitjà, una zona de compromís? Per al Barça l’única sortida és que s’integri al projecte de Ronald Koeman. De moment, ha faltat a dos entrenaments i un control de PCR. En circumstàncies normals, motiu de multa considerable i fins i tot expedient. No hi ha senyals que el de Rosario vulgui recular i, en vista de com ha crescut el conflicte, costa creure que a curt termini pugui engolir-se l’orgull. 

El City fa un pas al costat

Si el que es transmet és inamovible, Messi està en una situació espinosa. Tot i que hi hagi en el contracte l’escletxa per la qual se sent apoderat per anar-se’n, Bartomeu no l’hi posarà fàcil, i en aquestes circumstàncies el pols es traslladaria als tribunals, l’escenari que tothom vol evitar. «El problema el té ell», assenyala el club blaugrana.

Messi, durant la derrota davant el Bayern. / AFP

El Manchester City, l’equip al qual desitja incorporar-se, ha adoptat una posició retreta, d’espectador, a l’espera de si els Messi aconsegueixen sortir netament del Barça. No vol pagar ni un euro pel traspàs, ni tampoc es vol veure absorbit en un enrevessat i car plet judicial. Es va lliurar d’un pèl d’una sanció d’expulsió d’Europa entre sospites de dopatge financer i no pot córrer riscos. 

Entre el Barça i el City hi ha hagut comunicació extraoficial per aclarir posicions. Al cap i a la fi, les cúpules dels dos clubs es coneixen bé i les relacions són cordials. Jorge Messi, receptor d’ofertes pel seu fill, s’asseurà davant Bartomeu a jugar la partida amb cartes complicades. I, de fet, hi ha la sensació que en l’entorn de Messi comencen a sentir-se veus que li recomanen que compleixi l’any de contracte, fins i tot sense el seu amic Luis Suárez al costat i en un projecte en què no creu.

«Ja tornarà»

«Ja tornarà, tard o d’hora tornarà. A desgana d’entrada, però no tindrà més remei», se sent dir en la directiva del Camp Nou, amb el record sempre del cas Neymar i la seva sortida frustrada del PSG. Llevat que vulgui passar-se l’any en blanc als seus 33 anys, és clar. 

El City, amb el qual el Barça ha parlat extraoficialment, fa un pas al costat i complica la posició del jugador

A Messi no se l’ha sentit encara, però a la seva edat, ell decideix els passos sobre la seva carrera, amb independència de l’opinió valorada del seu pare. La setmana passada va estar a punt de convocar una roda de premsa que va ser desaconsellada pels qui l’assisteixen legalment aquests dies, advocats del bufet Cuatrecasas, que treballava per al Barça, i que va ser acomiadat en persona pel mateix Bartomeu. Un assumpte de màxima deslleialtat, es considera a l’entitat blaugrana.

 Tot queda a expenses, doncs, de la trobada entre Jorge Messi i Bartomeu, que no vol perdre el referent global del club ni reforçar un rival de la Champions. No s’esperen càmeres com en l’enlairament de l’avió.

Notícies relacionades

I, mentrestant, Koeman continua esperant l’aterratge a Sant Joan Despí del pilar del seu incipient projecte, a qui no ha vist encara amb les botes posades.