CRISI BLAUGRANA

Bartomeu fa un gir rosellista a la nova junta

El màxim dirigent remodela la directiva i s'envolta de directius fidels i pròxims a l'expresident

El club fa efectiva l'amenaça i anuncia una demanda contra Rousaud

zentauroepp48509886 bartomeu200217135803

zentauroepp48509886 bartomeu200217135803 / Valenti Enrich

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Josep Maria Bartomeu va materialitzar aquest dilluns la remodelació de la junta directiva. Després de la dimissió la setmana passada de sis integrants, quatre d’ells forçats pel mateix president, Bartomeu va ressituar alguns dels 13 membres que li queden. Com la plantilla del primer equip de futbol, la directiva es queda curta d’efectius, a l’espera d’algun fitxatge, que ahir a la tarda no es va concretar durant la reunió telemàtica. Serà ja en pròximes dates. 

D’aquesta forma, el màxim dirigent blaugrana va buscar segellar una reestructuració més tempestuosa del que s’esperava, en particular per les declaracions altisonants d’un dels convidats a marxar, Emili Rousaud, contra qui el club presentarà mesures penals. Va ser un dels acords de la junta d’aquest dilluns. El president no vol passar per alt les declaracions de l’exvicepresident en què va parlar de corrupció i que «algú ha posat la mà a la caixa».

Bartomeu busca envoltar-se de directius fidels per encarar el que li queda de mandat, fins a l’estiu del 2021, un període que es preveu complicadíssim econòmicament per les conseqüències greus que deixarà el coronavirus en les empreses de tot el món i per tant també en la indústria del futbol. En aquesta cúpula Bartomeu ha situat un entorn molt pròxim a Sandro Rosell. Jordi Moix, Pau Vilanova, Oriol Tomàs i David Bellver formen part de l’entorn directe de l’expresident.

En la junta d’aquest dilluns no es va concretar cap incorporació, possiblement en pròximes dates, i ara per ara es queda amb 13 membres.

La nova junta té davant seu el repte de mitigar l’hemorràgia d’ingressos que ha patit una entitat que s’encaminava cap als mil milions pressupostats i que ara, amb les competicions aturades fins a data indeterminada i el turisme, tan important, absent de Barcelona, es veu obligada a refer comptes.

De fet, Bartomeu ha encarregat a tres executius del club la tasca de reorganitzar tots els excels i presentar al mateix president i Òscar Grau, el director general, els nous escenaris possibles davant la crisi d’insondable profunditat que es pot trobar el club. Per davant queda també analitzar com avançar en l’Espai Barça, el projecte identitari de la presidència de Bartomeu i que es troba encallat. 

Els nous càrrecs

Moix, fins ara precisament al capdavant de l’Espai Barça, serà el nou vicepresident econòmic i patrimonial; Pau Vilanova aconsegueix un ascens i exercirà de vicepresident institucional; Oriol Tomàs assumeix la nova vicepresidència de l’àrea comercial, Marta Plana serà la nova secretària, rellevant Maria Teixidor, i David Bellver substitueix Enrique Tombas com a tresorer de la junta. El club ha comunicat també que Javier Bordas serà el responsable del primer equip de futbol i Xavier Vilajoana s’ocuparà del Barça B, del Juvenil, del futbol formatiu i del femení.

En aquest grup de fidels no hi ha lloc per a Rousaud, embrancat en una sèrie de dures reprimendes contra Bartomeu arran de l’anomenat Barçagate. El que anava a ser el candidat continuista considera que la contractació de les firmes de monitoratge de xarxes socials es va fer de forma irregular, trossejant les factures perquè no passessin pel control de la junta. Per a Bartomeu, el soroll armat per l’exdirectiu és la demostració que la seva presència a la junta era inassumible; per a Rousaud, la seva recerca de la veritat l’havia convertit en incòmode i d’allà la seva expulsió. En qualsevol cas, l’amenaça de demanda s’ha fet realitat.

Comunicat inequívoc

«El FC Barcelona no pot tolerar acusacions que perjudiquen greument la imatge de la institució. L’acció penal que s’interposarà és en defensa de l’honorabilitat del club i dels seus treballadors. D’altra banda, aquestes manifestacions es van realitzar coneixent l’existència d’una auditoria en curs que ha de posar el punt final a aquesta qüestió», explica el FC Barcelona.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el club va explicar que la tasca de PriceWaterhouseCoopers (PWC), l’empresa encarregada d’elaborar l’auditoria, «encara està en curs» i no hi ha «conclusions provisionals ni definitives». 

Una forma de rebatre Rousaud, que va dir que li constava que l’informe estava a punt de caramel i, per evitar una fiscalització rigorosa dels resultats, Bartomeu es va desfer d’ell i la resta dels directius. El president confia a disposar de pau interna a partir d’ara. A l’espera, és clar, del que digui l’informe més esperat.