CONTRATEMPS BLAUGRANA

Busquets amb un dit trencat del peu, tres setmanes de baixa

El centrecampista blaugrana es perd dos partits de Lliga i és dubte per als quarts de la Champions

busquets-sustituido

busquets-sustituido / LLUIS GENE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El triomf sobre el Chelsea va generar un peatge amb la pèrdua d’un titular indiscutible per als pròxims partits. Sergio Busquets pateix una fractura a la falange del cinquè dit del peu dret amb una ferida afegida. Aquest incident, que el va obligar a demanar el canvi, el tindrà tres setmanes de baixa.

L’aturada de la Lliga mitigarà el nombre de partits que es perdrà el migcentre. De moment, està descartat per al primer, que tindrà lloc diumenge que ve davant l’Athletic (16.15 h). Tampoc figurarà, lògicament, en la llista de convocats de la selecció espanyola per als amistosos amb Alemanya i l’Argentina. El següent partit del Barça serà el 31 de març (a Sevilla) i hauran transcorregut dues setmanes i mitja des de la lesió. Busquets arribaria molt just per a l’eliminatòria dels quarts de final de la Champions. El partit d’anada està previst per al 3 o el 4 d’abril.

Valverde haurà d’improvisar un substitut d’urgència per a Busquets, que únicament ha deixat de jugar 4 partits dels 47 que ha disputat l’equip. El descans que ha tingut ha sigut mínim: els dos partits corresponents a la primera eliminatòria copera amb el Múrcia, el Barça-Leganés de Lliga per sanció i el Barça-Alabès. André Gomes, Oriol Busquets i Ivan Rakitic, dues vegades, van ser els recanvis elegits per l’entrenador blaugrana.

CONFIANÇA RECOBRADA

Notícies relacionades

A més de Busquets, també està lesionat Denis Suárez, que arribaria just per a la visita a Sevilla, de manera que la nòmina de centrecampistes s’ha reduït a quatre jugadors: Rakitic, Paulinho, Coutinho, Iniesta. No obstant, una d’aquestes places pot destinar-se per a Dembélé i reforçar el toc ofensiu de l’equip. El davanter francès va ser titular a Màlaga (en lloc de Messi) i davant el Chelsea (al costat de Messi).

Si el tècnic vol mantenir la fórmula del doble migcentre, André Gomes és el principal candidat. El futbolista portuguès, com Dembélé, sembla haver recuperat la confiança després d’expressar a la revista Panenka el decaïment anímic que sentia per les seves males actuacions. El Camp Nou el va rebre dimecres amb una tancada i reconfortant ovació.