TRIOMF A MIAMI (2-3)

El Barça s'emporta el primer clàssic

L'equip de Valverde supera el Madrid exhibint més ofici i punteria en un bon espectacle estiuenc

jdomenech39496173 miami gardens  fl   july 29  lionel messi  10 of barcelona c170730034617

jdomenech39496173 miami gardens fl july 29 lionel messi 10 of barcelona c170730034617 / CHRIS TROTMAN

2
Es llegeix en minuts

Si el propòsit del Madrid-Barça era promocionar el futbol espanyol, els dos principals clubs de la Lliga van complir les expectatives. El Clàssic de Miami va ser un fantàstic espectacle per als espectadors, l'audiència llatina i nord-americana, però també per als seguidors de cada equip que van aguantar fins a la matinada en la primera dosi estiuenca de morbo. L'equip blaugrana ha acabat la gira amb tres victòries en tres partits i va alçar el trofeu de campió de la International Champions Cup.

Messi i Rakitic van tancar l'aportació golejadora exclusiva de Neymar i van avançar el Barça en sis minuts, però Kovacic i Asensio van igualar abans del descans en dues arribades sorprenents. Piqué, amb un delicat remat, va desfer la igualtat del marcador. 

ESTIRA-I-ARRONSA 

Els gols van trencar la somnolència en un duel no apte per a puristes, un divertit estira-i-arronsa d'àrea a àrea que va acumular quatre gols en la mitja hora inicial. Van jugar els mateixos de sempre en cada bàndol, sense cap fitxatge a les seves files. El partit es va trencar en el primer temps i els entrenadors no van poder sargir els seus equips amb el reguitzell de canvis que van fer en la segona meitat.

Per molta pretemporada i per molt amistós que fos, els entrenadors no van donar cap concessió. Ja es va veure en les alineacions. Valverde va alinear l'equip de gala (el més tradicional de Luis Enrique) i Zidane va posar els seus onze titulars amb les forçades excepcions de Kroos (lesionat) i Cristiano, encara de vacances. Un assaig en tota regla de la Supercopa, per la qual lluitaran amb més afany el 13 i el 16 d'agost.

BALE S'ABSENTA I NEYMAR DEMANA GUERRA

Notícies relacionades

Aleshores, s'espera més rigor en els dos equips. Sobretot, defensiu. Les dues davanteres van aconseguir diverses situacions d'un contra un producte dels errors. Més ofensius que defensius, ja que la majoria naixien de pèrdues de pilota. Un dels més clamorosos va ser l'empat del Madrid, que va néixer d'un córner favorable del Barça, encara que Piqué es va colar després sol a l'àrea en el 2-3.

Va ser un gol que va retratar les virtuts que sempre han distingit els dos conjunts. El Barça va buscar la possessió i el Madrid va ser efectiu en la definició. Amb moltes menys arribades, va reaccionar al prematur 0-2 en ple festival de les davanteres, tot i la pobra aportació de Benzema i Bale. El gal·lès es va absentar del partit en contrast amb Neymar. Tots dos estan amb molts dubtes sobre la seva continuïtat a la plantilla. Mentre que Bale no en va rascar ni una, Neymar es va atipar de pilota i va demanar guerra a Carvajal.

Reial Madrid , 2 - Barcelona, 3

<strong>Reial Madrid:</strong> Keylor Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kovacic; Bale, Benzema, Asensio.