El PSOE trauria 9,4 punts al PP després que Sánchez amenacés de dimitir

Un sondeig del CIS elaborat divendres atorga als socialistes el 38,6% dels vots

El PSOE trauria 9,4 punts  al PP després que Sánchez amenacés de dimitir

JESÚS HELLÍN / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La carta del president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual amenaçava de dimitir, cosa que finalment no va passar, hauria provocat un terratrèmol en les expectatives de vot, segons una enquesta flaix del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). El PSOE trauria 9,4 punts al PP després d’aquest moviment del líder socialista, quan fa poc més de dues setmanes Alberto Núñez Feijóo avantatjava Sánchez en un punt en el baròmetre mensual d’aquest organisme sociològic.

Segons aquest estudi, realitzat divendres passat, el PSOE es dispararia fins al 38,6% dels vots, sis punts més que en el baròmetre de fa dues setmanes, mentre que el PP cauria fins al 29,2% dels sufragis, quatre punts menys que a principis de mes. Aquest tomb respondria a la maniobra de Sánchez d’obrir un període de reflexió sobre el seu futur i les mobilitzacions del socialisme al seu favor, que finalment van desembocar en la decisió del president de no dimitir i seguir al capdavant del Govern. Per a l’elaboració del sondeig es va partir d’una mostra de 1.807 entrevistes realitzades de manera aleatòria i telefònica.

Notícies relacionades

En aquest context, el CIS va plantejar als entrevistats un qüestionari molt dirigit a ratificar o rebutjar l’estratègia i els plantejaments de Sánchez. Quant a la seva decisió final, en aquest sondeig elaborat abans d’anunciar-la, el 36,7% dels espanyols creuen que "hauria d’explicar el que ha passat i continuar governant"; el 23,6% defensen unes noves eleccions "perquè tots els espanyols tinguin la possibilitat de pronunciar-se sobre què caldria fer davant aquest tipus de situacions"; el 20,9% li reclamen la seva dimissió i l’11,7% són partidaris d’una qüestió de confiança.

La carta divideix les opinions dels espanyols: el 44,6% rebutja el gest i el 43,1%, el recolza. A més a més, el 41,1% dels entrevistats creuen que Sánchez té raó en els seus plantejaments sobre l’"assetjament" per part de la dreta, però un 38,8% no comparteix aquesta reflexió del líder socialista.