ASSEMBLEA DE COMPROMISSARIS

Bartomeu enarbora l'estelada

El president blaugrana critica les sancions de la UEFA al Barça

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, es dirigeix als compromissaris durant l’assemblea general ordinària del 2015 aquest diumenge. / JORDI COTRINA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Amb la presència de 511 persones en la segona convocatòria (93 en la primera) dels més de 4.000 citats a l'Assemblea de Compromissaris ha començat la cita anual en què la junta directiva del Barça passa comptes davant els seus socis. I ha començat amb l'informe de Josep Maria Bartomeu, el president, que ha dedicat les seves primeres paraules a reivindicar la presència d'estelades al Camp Nou i allà on se citin els aficionats blaugrana.

“Semblen èpoques passades”, ha dit, abans de donar pas a un vídeo i exemplificar la protesta del club a la sanció de la UEFA per atemptar “al dret de la llibertat d'expressió”.

“La UEFA s'ha ficat en un bon embolic”, ha dit el dirigent blaugrana, subratllant que l'estelada és un símbol que no fomenta la violència, no està prohibit i representa un sentiment identitari legítim de barcelonistes i catalans”. Bartomeu ha informat que un soci ha obert una iniciativa per denunciar la UEFA a la justícia ordinària, i ha convidat els compromissaris a sumar-s'hi. El club no ho pot fer per la possibilitat de represàlies, més represàlies, de la UEFA i la FIFA.

L'informe de Bartomeu ha cantat les excel·lències de la trajectòria del club, no només esportiva (el triplet i els 19 títols de les seccions), sinó patrimonial econòmica. El president ha reconegut que no s'havia pogut mantenir “la ràtio d'endeutament” i ho ha atribuït a la sanció de la FIFA, “que ens va obligar a fitxar en un any el que pensàvem fer en dos”.

Notícies relacionades

Bartomeu ha traçat un futur venturós en què el Barça mantindrà el seu lideratge. I, com a tal, haurà d'“evolucionar” i “buscar solucions sorprenents i creatives” en un entorn competitiu “i a vegades hostil”.

El dirigent no ha eludit el fracàs de les negociacions amb Qatar. Les negociacions no han arribat a bon port. Bartomeu ha avançat que “els ponts segueixen estesos” i les negociacions amb “Qatar Airways” continuaran, com si no existís cap més alternativa. El discurs de Bartomeu ha conclòs amb un missatge de suport a Johan Cruyff i a la seva família pel càncer de pulmó que li ha sigut diagnosticat.

Temes:

Estelada