ASSEMBLEA DE COMPROMISSARIS

El triplet va suposar al Barça una despesa de 98 milions en primes

Els socis compromissaris aproven l'exercici econòmic de la temporada 2014-15 i el pressupost de la campanya 2015-16 de forma àmplia

Susana Monje, durant la presentació de l’informe econòmic.

Susana Monje, durant la presentació de l’informe econòmic. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

L'alegria pel triplet va tenir conseqüències en la tresoreria del Barça ja que el club va haver de pagar 98 milions d'euros per la conquista de la Lliga, la Champions i la Copa. Així ho ha explicat Susana Monje, vicepresidenta responsable de l'àrea econòmica, que ha assegurat que l'entitat es troba en el millor moment de la seva història en l'apartat econòmic. En aquest sentit, Monje ha recordat que en l'exercici 2014-15 s'han aconseguit 608 milions d'ingressos (530 en l'exercici anterior), la quantitat més gran mai aconseguida pel club en tota la seva història. Els socis compromissaris (s'han acreditat un total de 766) han aprovat l'exercici econòmic 2014-15 per 620 vots a favor, 47 en contra i 46 vots en blanc.

Monje ha afegit que les despeses d'explotació han pujat un 23% i que han passat de 472 a 581 milions. La vicepresidenta ha destacat que per quart any consecutiu el club tanca amb beneficis, un total de 15 milions després del pagament d'impostos. Monje ha valorat que és la quarta temporada que es tanca amb beneficis, 128 milions en tots aquests exercicis.

CAPACITAT DE CREIXEMENT

El deute net de l'entitat se situa en 328 milions (287 el 2014) en part a causa del pagament de primes per la consecució del triplet. En aquest sentit, Monje ha assegurat que si aquest any s'aconsegueixen els tres títols això no posa en perill l'estabilitat econòmica de la institució pel pagament de primes milionàries, tal com havia preguntat un soci. "No és dolent guanyar triplets", ha reiterat Monje.

Notícies relacionades

La vicepresidenta ha explicat que la massa d'ingressos ha pujat malgrat la pèrdua de 10.000 socis (de 153.000 a 143.000) a causa de la regularització del cens del club. Per acabar, Monje ha valorat que el deute de l'entitat no arribi al 50% dels ingressos, una situació molt favorable i més, ha destacat, tenint en compte la capacitat de creixement del club econòmicament. L'entitat també destaca que és la més seguida al món a les xarxes socials amb més de 200 milions de persones.

APROVACIÓ DEL PRESSUPOST DEL 2015-16

El club també ha aprovat el pressupost per al pròxim exercici (655 vots a favor, 54 en contra i 49 en blanc) en què es preveu un increment d'ingressos del 4%, arribant als 633 milions. Aquest augment se sustenta en bona part en els ingressos per màrqueting ja que el club preveu augmentar aquesta partida en 25 milions. L'entitat també preveu un increment de 21 milions en salaris esportius de totes les seccions i d'un milió en els sous no esportius.