EL DEBUT DEL CAMPIÓ
Un frontó molt alt
El Barça no passa de l'empat amb el Roma, que es va passar el partit defensant un gol que va agafar avançat Ter Stegen
El defensor del títol se'n va trist pel punt i la lesió de Rafinha
Una victòria en les sis últimes visites a Itàlia apuntava l'estadística del Barça com un recordatori que el Calcio no està tan moribund com sembla. Encara que només tingui dos representants a la Champions que un dia va dominar amb tirania. Ni la condició de campió ha insuflat al Barça prou energia per trencar el passat i iniciar el camí del "meravellós estímul" que s'ha traçat per renovar el títol. Ben poca cosa ha semblat l'empat dels blaugranes, que amb un esforç similar es van endur el triomf al Calderón.
Ha faltat el gol salvador de Messi, com dissabte, tot i la insistència de l'astre a xutar a porteria. Ha aglutinat la pràctica totalitat de les rematades de l'equip, cosa que ha reafirmat la dependència existent perquè resolgui ell. Suárez només ha rematat en el gol i Neymar s'ha despertat tard. Alba ha aparegut a la desesperada en el temps afegit, però la fe del Roma havia formigonat el mur que ha construït, sense que amenacés ruïna.
VUITÈ TRAVESSER
El frontó a què s'ha enfrontat (s'ha estavellat) el Barça ha sigut tan alt que el travesser (el vuitè en set partits) ha resultat finalment perjudicial i ha reportat els primers punts perduts que no haurien de suposar cap contratemps en la classificació. El Roma ha defensat des del principi fins al final. S'ha trobat amb un empat molt afortunat en una ocasió quimèrica --massa vista, no obstant, contra el Barça-- i, conscient del tresor que ha trobat, ja no ha pretès més que conservar-lo fins al final.
El Barça ha sigut bàsicament Messi i el Roma Florenzi, que aquest dimecres s'ha guanyat la invitació per anar a la gala de Zuric de l'11 de gener. No per competir per la Pilota d'Or, evidentment, sinó per aspirar al premi del millor gol de l'any. Des de la línia del centre del camp, al costat de la línia de banda, Florenzi ha vist Ter Stegen avançat una altra vegada i ha provat fortuna. Podia seguir corrent o intentar la gesta. La loteria ha premiat l'atreviment amb un golàs. Florenzi potser no serà etern a Roma, plena d'eternitats, però sí que ho serà el seu gol, del valor del qual ja es parlarà.
LA GLÒRIA DE FLORENZI
Als 24 anys, en la seva segona campanya amb el primer equip, l'equivalent romanista a Sergi Roberto (ha trobat lloc de lateral quan té condicions de jugar d'extrem o d'interior, com ho va fer en les escales inferiors), ha besat la glòria. Florenzi s'ha posat les mans a la cara, incrèdul davant el seu propi xutt, com se les han posat al cap milers d'espectadors sorpresos. A partir d'aleshores el defensa ha sigut aplaudit en cada acció. S'ha engegantit tant que ha empetitit Neymar, acomplexat per la nit que li estava donant Florenzi, enrampat fins a les celles i acomiadat amb el públic dret. Neymar ha reaparegut quan ja no tenia davant seu el seu parell, sinó Torosidis.
TER STEGEN, EN MAL LLOC
També li ha donat la nit a Ter Stegen, responsable directe de la glòria aliena per un xut tan llunyà que ha denunciat la seva imprudent i justificada posició. Imprudent, sobretot, perquè era la segona vegada que intentaven enxampar-lo fora de lloc i ha sigut el segon gol que ha encaixat. Justificada per la necessitat d'estar atent per a una sortida fora de l'àrea. Florenzi ha triomfat com San José a San Mamés, més centrat sobre la vertical de l'àrea per llançar el globus. Bravo va tenir més sort: l'intent del malaguista Juan Carlos va sortir alt. Ter Stegen, que després ha fet una gran parada a xut de Nainggolan, ha quedat en mal lloc en comparació també amb Szeczesny abans de marxar lesionat en un xoc amb Luis Suárez. En un gest lleig, per les tibantors que havien tingut abans (un penal que l'uruguaià ha volgut adornar en la caiguda), ni s'ha disculpat. Sí que ho ha fet Nainggolan quan ha lesionat Rafinha en una criminal i innecessària entrada per darrere mereixedora de vermella.
Notícies relacionadesDESGRÀCIA DE RAFINHA
Quatro minuts, tres d'ells estirat a la gespa, ha estat Rafinha. La pretensió de Luis Enrique de donar empenta al centre del camp s'ha desarmat a l'instant. Ha entrat Mascherano, que no acceleraria el joc ni aportaria creativitat. No ha provat amb Sandro ni Munir, els altres davanters que té, ja que no creu que millorin els titulars. Al Barça li han agafat les presses quan ha desaprofitat molt de temps (el primer després d'apagar la foguerada inicial del Roma) a teixir jugades amb parsimònia, amb una fórmula repetitiva. Esgotant-se el rellotge, ha recorregut a l'instint i ha provat des de totes les cantonades. La paret ha tornat totes les pilotes.
- Els veïns surten de les seves ciutats a comprar roba i productes de la llar
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament
- Medicina La cirurgia plàstica arrasa entre els aspirants MIR
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- El nou pontificat El nord-americà Lleó XIV, un Papa per bastir ponts al diàleg
- IRPF Compte amb llençar les teves declaracions d’hisenda d’anys anteriors: poden investigar-les
- Míchel, hospitalitzat d'urgència per un problema de salut
- Obertura de diligències La Fiscalia Europea investiga per malversació el supercomputador quàntic de Barcelona impulsat per Sánchez
- Enginyeria genètica Els creadors dels llops gegants de Joc de Trons afirmen que són a prop de «tornar a la vida» els tigres de Tasmània
- Genealogia ¿Qui era la mare del nou Papa, Lleó XIV? Així era Mildred Martínez