Les semifinals de la Copa del Rei

Entre la Copa i el clàssic

Busquets recela del Vila-real i assegura que l'ensopegada del Madrid «no canvia res»

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

L'alegria va per barris, diuen, i diumenge en va caure un tros al de les Corts. I és que ningú al Camp Nou esperava una ensopegada del Madrid contra un Vila-real que, malgrat el 3-1 de l'anada en la semifinal de Copa, aixeca alguna cosa més que recels al Barça. I més després de veure l'atreviment de l'equip groc al Bernabéu amb un onze ple de suplents. «Comencem amb un petit avantatge i estem a un pas de la final, però serà difícil», va vaticinar ahir Sergio Busquets de cara a la tornada de la semifinal de Copa de demà a El Madrigal. «El Vila-real haurà de canviar la seva manera de jugar», va deixar anar  el migcentre, conscient que la necessitat de marcar dels castellonencs impedirà que es tanquin al darrere esperant les envestides dels blaugranes.

No obstant, Busquets, que acaba de segellar la seva renovació fins al 2019, amb una temporada opcional més i una clàusula de 175 milions, descarta que el Barça variï la seva estratègia davant la necessitat dels grocs de sortir a marcar dos gols. Una estratègia que també es pot aplicar a la Lliga per més que el Madrid torni a estar a l'abast (el separen del Barça dos punts). «L'ensopegada del Madrid no canvia gens la nostra manera de pensar. Hem d'anar a guanyar tots els partits, com sempre».

El de Badia també va restar transcendència al fet que el Barça, una altra vegada, torni a dependre de si mateix per guanyar la Lliga, un element favorable que ja va desaprofitar al perdre a casa contra el Màlaga i que ara torna a tenir a les seves mans. «Esperàvem guanyar a Granada i ara els tenim a dos punts i depenem de nosaltres, però hem de sortir a guanyar cada partit», va reclamar, especialment pensant en el clàssic del 22 de març al Camp Nou, un duel que pot començar a decidir la Lliga, per bé o per mal. «No sé si serà decisiu, és impossible saber-ho avui». I ho és perquè encara falten algunes setmanes per a la cita i partits compromesos. Primer arriba el Rayo, que aquest diumenge visitarà el Camp Nou; després els de Luis Enrique tenen un partit històric, ja que no han jugat mai a la Lliga a Ipurua, on el bulliciós i popular Eibar esperarà il·lusionat buscant el miracle.

Setmana decisiva

Notícies relacionades

Seguidament el Barça entrarà en una decisiva setmana, amb la visita del Manchester City en la tornada dels vuitens de la Champions (18 de març) i, posteriorment, el matx amb el Madrid a casa.

Sobre la seva situació personal a l'equip, Busquets, assolida la maduresa futbolística a tots els nivells (és un dels quatre capitans, juntament amb Xavi, Iniesta i Messi), va assegurar que una de les seves virtuts és la regularitat i la seva capacitat d'adaptació. «Normalment, estic jugant de pivot, però la posició d'interior no és nova per a mi. És decisió de l'entrenador», va explicar després de deixar constància de la seva humilitat: «No pretenc ser una referència, només anar treballant dia a dia. També sé que quan fa tants anys que estàs al club i a primera línia, pot passar que els més petits es fixin en tu». Segur que és així.