LA SITUACIÓ BLAUGRANA

"A Mascherano el veia de central però al mig ens ajuda molt"

El tècnic elogia Alves i Bravo suma 720 minuts sense encaixar cap gol

El tècnic del Barça analitza la victòria del seu equip davant l’Eibar. / FC BARCELONA / AFP

1
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

"A Mascherano el veia abans només com a central, però ara veig que ens pot ajudar moltíssim al mig. Té tranquil·litat, passada curta, passada llarga..." Luis Enrique, el tècnic del Barcelona, estava satisfet amb l'experiment de situar 'el Jefecito' com a mg centre defensiu, a més d'elogiar Alves. "És el millor en la seva posició, és vital per a nosaltres, no defalleix mai", va proclamar l'entrenador blaugrana, abans d'aturar-se, com era obvi, en Messi.

"I tant que ho valoro tot. Fins i tot donar descans a Leo. Però després et perds els gols que marca. Em fio molt de les seves sensacions, del que em diu, del que em comenta... Ara és un moment especial per a ell", va reiterar Luis Enrique, content perquè el geni argentí no només va assistir Xavi en l'1-0 sinó que va tancar el triomf amb un furiós xut en el 3-0. Fins a vuit rematades va fer Messi, 6 d'aquestes a porta, cinc amb la cama esquerra i tres verinosos cops de cap.

El 10 va estar present en totes les accions de perill de l'equip. Com Neymar, encara que més discontinu el brasiler. En el seu partit 50 amb la samarreta del Barcelona, va firmar el seu vuitè gol a la Lliga, sent el màxim realitzador. En va sumar nou en tota la temporada passada. No només era el seu gol 24 amb el Barça sinó el 200 en la seva carrera professional unint el seu pas pel Santos, el seu club de tota la vida, i la selecció brasilera.

"VAIG DISFRUTAR MOLT"

Mascherano estava content de recuperar el seu lloc de migcentre. "Vaig disfrutar molt, feia molt de temps que no jugava al Barcelona un partit així», va explicar 'el Jefecito', sense recordar que des del 2012 amb Guardiola encara d'entrenador no es movia davant de la defensa, reciclat, molt malgrat ell, a la tasca de central. "La grandesa d'aquest partit és que no hem regalat ni un minut", va manifestar Luis Enrique, mentre Bravo, amb 720 minuts imbatut, gaudia d'un espectacular registre. I dissabte l'espera Ronaldo, 15 gols en 7 partits de Lliga.