L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Luis Suárez: "Vaig ser jo qui es va equivocar. No ho tornaré a fer"

El davanter uruguaià confessa que s'ha posat en mans d'un psicòleg i que va témer que el fitxatge pel Barça es trunqués després de la sanció de la FIFA

El davanter uruguaià advoca per oblidar l’incident del Mundial i pensar en el present, que és el Barcelona. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

El davanter uruguaià advoca per oblidar l’incident del Mundial i pensar en el present, que és el Barcelona.
Recopilació d’imatges amb les millors jugades del davanter uruguaià, entre elles els seus primers minuts com a jugador del Barça al Gamper.
La trobada del president blaugrana i el nou fitxatge a la llotja del Camp Nou.

/

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / JORDI TIÓ / Barcelona

Luis Suárez s'ha posat en mans de "professionals adequats", en referència a un psicòleg, per mirar de solucionar aquestes reaccions que l'han portat a mossegar un rival en tres ocasions, una cosa de la qual està penedit. "Vaig ser jo qui es va equivocar i vaig veure que havia de demanar perdó. La sanció és la que és i he d'acceptar-la, la lliçó l'he d'aprendre amb mi mateix. Però això ja està passat i ara només vull mirar cap endavant", ha afegit el davanter aquest dimarts, durant la seva presentació al Camp Nou, i ha llançat un missatge a tots els culers: "No heu de preocupar-vos perquè no ho tornaré a fer".

El jugador ha explicat que veu "complert un somni" amb el seu fitxatge pel Barça, una cosa que va témer que no es produís després de la sanció de la FIFA. "És clar que em vaig preocupar pel fitxatge i per la meva persona quan va sortir el càstig, però ara ja no vull pensar més en això", ha subratllat abans d'agrair al club i als seus companys el tracte que li han donat des del primer moment. "M'han fet sentir com un més des del primer dia", ha valorat.

Un assidu espectador del Camp Nou

El golejador va tenir unes sensacions especials aquest dilluns, quan va jugar per primera vegada al Camp Nou, un estadi que mai havia trepitjat com a professional encara que sí com a espectador. "Vaig veure en directe el 5-0 al Madrid, el 4-1 a l'Arsenal, un 1-0 a l'Espanyol...", ha recordat Suárez, el desig del qual per vestir de blaugrana li ve de lluny. "Tots saben la relació de la família de la meva dona amb Barcelona", ha explicat sobre els seus sogres, que viuen a Castelldefels. "Encara no em crec que s'està complint aquest somni tan bonic", ha reiterat després de vestir per primera vegada com a blaugrana i debutar al Gamper.

S'ha definit com "un davanter que li encanta fer gols" i que pot jugar en totes les posicions de l'atac. "Al Liverpool ja jugava per la dreta i per l'esquerra, i pel centre quan no jugava allà Sturridge", ha recordat després de destacar la possibilitat de saltar al camp amb NeymarMessi i altres grans jugadors, encara que ell no es considera una estrella. "Les estrelles estan al cel. Jo només vinc a treballar i ajudar per guanyar títols".  

La dificultat de només poder entrenar-se

Notícies relacionades

També ha assegurat que li fa mal no poder tornar a jugar fins a finals d'octubre: "És difícil sortir del camp sabent que no podràs tornar en dos mesos, però el meu cap ja està posat a entrenar-se i preparar-me per entrenar-me". El seu retorn es produirà just abans del clàssic. "Queda molt per a això", ha dit quan li han preguntat si creu que pot ser titular al Bernabéu després d'estar tant de temps parat. Pel mig només tindrà un parell d'amistosos amb l'Uruguai i algun altre partit, si el calendari ho permet, que li pugui preparar el Barça. 

Per la seva part, Andoni Zubizarreta, ha destacat que Suárez és un "jugador que volia venir al Barça" i ha negat que hi hagi fitxatges de l'entrenador i fitxatges del director esportiu quan li han preguntat si l'arribada de Bravo responia a les exigències de Luis Enrique. "Tots els fitxatges són del Barcelona", ha dit.