Nou ensorrament

Desallotjats 25 veïns d’un pis de Badalona per l’ensorrament d’un sostre

En poc més d’un mes, tres edificis de la ciutat han patit despreniments parcials

  • L’àtic esfondrat del carrer Mozart de Badalona pateix aluminosi

  • Desallotjades dues famílies de Badalona per l’ensorrament parcial del sostre de casa seva

Desallotjats 25 veïns d’un pis de Badalona per l’ensorrament d’un sostre

ACN

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Nou ensorrament en una vivenda a Badalona. Un mes després de conèixer-se els despreniments als edificis del carrer Ripoll i del carrer Mozart, aquest diumenge un sostre ha cedit al número 62 del carrer Calderón de la Barca de Badalona.

Segons el regidor sortint de Drets Socials, David Torrents (Junts), 25 persones s’han vist afectades i han sigut desallotjades «per precaució». Totes han passat la nit al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i actualment «s’està treballant per trobar una alternativa habitacional a la seva situació», ha explicat Torrents.

Tot indica que els veïns afectats també passaran aquesta nit al CUESB, ja que «l’arquitecte municipal es desplaçarà a la vivenda demà, dimarts». El regidor Torrents no descarta que després de la visita del tècnic algunes de les famílies puguin tornar a casa.

Ripoll, Mozart i Granada

El mal estat del parc de vivenda de Badalona serà un dels temes que el futur alcalde, Xavier García Albiol, haurà d’encarar a partir del 17 de juny, dia en què prendrà possessió del càrrec. Es calcula que unes 70.000 vivendes badalonines haurien de passar la inspecció tècnica d’edificis (ITE) abans del 2025.

Notícies relacionades

Així, una de les famílies de la finca del carrer Mozart, la del pis que va col·lapsar, no ha pogut tornar a casa. Tampoc els veïns del número 22 del carrer Granada, que fa més d’un any que viuen fora de casa seva. De fet, una de les propostes de l’encara regidor Torrents és la creació d’un alberg municipal que serveixi per acollir els veïns que pateixin aquesta mena d’emergències.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Badalona