Ensorraments i aluminosi

L’àtic esfondrat del carrer de Mozart de Badalona té aluminosi

  • Desallotjades dues famílies de Badalona després de l’ensorrament parcial del sostre de casa seva

  • Un nou enfonsament d’una teulada obliga a desallotjar 16 veïns a Badalona

L’àtic esfondrat del carrer de Mozart de Badalona té aluminosi

AYUNTAMIENTO DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Un dels dos edificis que han patit ensorraments durant els últims dies a Badalona està afectat per aluminosi.

Tècnics de l’Ajuntament de Badalona, del servei de Disciplina Urbanística, acompanyats de l’arquitecte municipal, han visitat aquest dimarts els dos edificis que han patit enfonsaments als àtics o terrasses. El primer, el 30 d’abril al carrer de Ripoll; i el segon, l’endemà, 1 de maig, al carrer de Mozart.

Carrer de Mozart

Segons ha confirmat a aquest diari el regidor David Torrents, responsable de Protecció a les Persones del consistori badaloní, la finca del carrer de Mozart està afectada per aluminosi. A més, dels dos àtics esfondrats, un presenta seriosos problemes estructurals.

Els tècnics, no obstant, necessiten una segona visita a l’immoble per acabar de precisar l’abast dels danys. El motiu, la pluja caiguda els últims dies, que complica el diagnòstic de les estructures: «Aquest dimecres, quan ja està sec, tornaran els tècnics i procuraran prendre una decisió», assegura Torrents.

L’Ajuntament de Badalona informa que les 16 persones desallotjades van ser enviades al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Badalona (CUESB). Algunes d’elles, no obstant, estan allotjades en cases de familiars.

Carrer de Ripoll

L’altra finca que ha patit un ensorrament en els últims dies és la del número 9 del carrer de Ripoll. Concretament, es va enfonsar un fals sostre al pis superior de la finca, el segon. Els tècnics municipals, que han visitat aquest dimarts la finca, també han optat per esperar a una nova anàlisi, aquest dimecres, per afinar el tret.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, podran comprovar si amb el pas de les hores l’estructura s’ha mogut o si continua ferma. Durant la primera inspecció del cos de bombers, realitzada el mateix dia de l’enfonsament, s’hi van detectar «ferros molt humits» i que «faltava formigó» al sostre. Ni els bombers ni els tècnics municipals poden assegurar encara si la finca també està afectada per aluminosi.

En aquest cas, tres persones van ser derivades al CUESB i la resta s’allotgen en cases de familiars o amics.

Temes:

Badalona Bombers