Ocupacions

Desokupa utilitza l’ocupació del pis d’una àvia a Badalona per provocar Albiol

«Manual ‘pas a pas’ contra okupacions»: Albiol fia la majoria absoluta al discurs antiocupació

Desokupa renuncia a actuar contra els okupes de la Bonanova però manté la manifestació de dijous

El responsable de l’empresa, Daniel Esteve, tempta el futur alcalde de Badalona: «T’ensenyaré com es desocupa un pis»

Desokupa utilitza l’ocupació del pis d’una àvia a Badalona per provocar Albiol

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Desokupa torna a la càrrega, aquesta vegada a Badalona, amb una nova escenificació propagandística sustentada en vídeos en xarxes socials, on les seves publicacions tenen gran repercussió. El fundador de l’empresa, Daniel Esteve, va publicar dimecres 31 de maig un vídeo en el seu perfil de Twitter en què amenaçava de fer «una visita» avui dijous a les quatre persones que havien ocupat el pis d’una àvia a Badalona.

«Si no abandoneu el pis ja, hi haurà festa, i de la bona. O porta, o finestra. O detinguts vosaltres, o detingut jo –va etzibar Esteve–, baixaré personalment jo a treure-us del clatell, pocavergonyes

El líder de Desokupa ha aprofitat l’èxit mediàtic de la devastadora victòria electoral de Xavier García Albiol (PP) a Badalona –que s’ha erigit en ariet contra les ocupacions a la ciutat–, per provocar la seva reacció convidant-lo a la «festa». «Xavi Albiol, tu que has entrat amb el PP, tot i que crec que encara no has pres possessió, si vols venir amb mi et deixo una samarreta, que t’ensenyaré com es desocupa un pis», va dir Esteve per acabar el vídeo, en el qual es referia als ocupes com a «anxoves que no mengen pernil».

Les paraules d’Esteve no han trobat, almenys per ara, resposta en Albiol, que assumirà l’alcaldia de Badalona el 17 de juny.

Notícies relacionades

En efecte, aquest dijous al matí Desokupa ha procedit a ‘visitar’ el pis ocupat. Segons informen a EL PERIÓDICO fonts dels Mossos d’Esquadra, no hi havia cap requeriment judicial per desallotjar la vivenda, de manera que els agents s’han personat al domicili al rebre una trucada.

A l’arribar-hi, «s’ha dialogat amb els ocupants, que han accedit a abandonar el domicili sense oposar cap resistència», expliquen les mateixes fonts. Els ocupants han sigut identificats pels agents i s’han traslladat les diligències al jutjat, que decidirà si a aquestes persones se’ls imputa cap delicte. Així, qui finalment ha buidat el pis ocupat ha sigut la policia catalana.